Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris Ybema verwelkomt 750E PSB-deelnemer

Datum nieuwsfeit: 25-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ persbericht

YBEMA VERWELKOMT 750e PSB-DEELNEMERDatum: 25-11-1999

Staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken heeft vandaag de 750e deelnemer aan de subsidieregeling Programma Starters op Buitenlandse Markten (afgekort PSB) verwelkomd. Het gaat om het bedrijf HMH Hydrographic and Marine Holding BV in Almere, dat beheerssystemen (hard- en software) voor zee- en kustvaart bouwt. Het bedrijf wil gaan exporteren naar China.

Ybema streefde er naar in 1999 door middel van de PSB-regeling minimaal 750 ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf te helpen bij hun eerste schreden op een nieuwe buitenlandse markt. Dat streefgetal wordt dus ruimschoots gehaald. Reden voor Ybema om in het jaar 2000 te streven naar 850 PSB-deelnemers. Ook wordt de regeling op een enkel punt nog wat versoepeld.
Tijdens de feestelijke bijeenkomst rond de 750e PSB-deelnemer werd ook een contract ondertekend met de ondernemersorganisatie voor logistiek en transport (EVO), die -naast onder andere de Kamers van Koophandel- uitvoerder wordt van de PSB-regeling.

Van de 750 PSB-deelnemers in 1999 richtte een kwart zich op Duitsland. Ook het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en België staan in de top 5. Opvallend is dat de Verenigde Staten op de derde plaats staan (9 % van de PSB-deelnemers), waarmee de stelling wordt ondergraven dat beginnende exporteurs het liefst dicht bij huis blijven. Bij de VS gaat het vooral om jonge ondernemers met innovatieve produkten in de sfeer van de informatietechnologie.

Achtergrond
Doel van de PSB-regeling is het ondersteunen van beginnende exporteurs in het midden- en kleinbedrijf. Subsidie is mogelijk wanneer een onderneming gaat exporteren naar een land waarin hij nog niet actief is. Daarvoor moet in samenwerking met een exportconsulent van de Kamer van Koophandel of van een exportbevorderende branche-organisatie een exportstrategie opgesteld worden. Subsidie kan daarna aangevraagd worden voor een of meer van de volgende, uit de exportstrategie voortvloeiende, activiteiten: een marktverkenning, een bezoekprogramma, beursdeelname, het vergroten van de exportkunde binnen de onderneming, het ontwikkelen en produceren van presentatiemateriaal, en het in dienst nemen van een exportmedewerker.Ministerie van Economische Zaken

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie