Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgroep vraagt om bijdragen aan onderzoek grondbeleid

Datum nieuwsfeit: 25-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE FIN

www.minfin.nl

MIN FIN: WERKGROEP VRAAGT BIJDRAGEN AAN ONDERZOEK GRONDBELEID

PERSBERICHTNR. 99/280 Den Haag 25 november 1999

WERKGROEP VRAAGT OM BIJDRAGEN AAN ONDERZOEK GRONDBELEID

Een werkgroep ingesteld door het kabinet doet een oproep voor bijdragen aan een onderzoek naar het grondbeleid. In kranten worden advertenties geplaatst waarin instellingen, organisaties en andere belanghebbenden worden opgeroepen bijdragen te schrijven. Deze bijdragen moeten antwoord geven op de vraag wat de grootste knelpunten op het terrein van het grondbeleid zijn en welke oplossingen er bestaan om deze knelpunten op te lossen. Daarnaast is een aantal betrokken organisaties en instellingen in landbouw, milieu en bouw direct benaderd om een bijdrage te leveren.

De werkgroep wil optimaal gebruik maken van de inzichten en kennis van organisaties en instellingen die in de praktijk van alledag te maken hebben met het grondbeleid van de overheid. De bijdragen worden gebruikt bij een interdepartementaal beleidsonderzoek naar het grondbeleid (IBO), waartoe het kabinet in oktober heeft besloten. Dit onderzoek heeft tot doel ideeën te ontwikkelen die kunnen leiden tot het oplossen van knelpunten en daarmee een verbeterde werking van de grondmarkt.
Vragen die spelen met betrekking tot de grondmarkt en het grondbeleid kunnen in dit onderzoek in onderling verband worden beantwoord. Daarbij staat een pragmatische aanpak voorop. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een ambtelijke werkgroep en wordt volgend jaar voorzien van een regeringsstandpunt aan de Tweede Kamer aangeboden.

woordvoerder: drs. F.F.M. Kemperman
telefoonnummer: 070-3428236

25 nov 99 15:12

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie