Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 26-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 26 november 1999
·
Moeder met kind aangereden Voorhout
Een 54-jarige vrouw uit Voorhout reed donderdagmorgen iets voor 09.00 uur met de auto over de Herenstraat in de richting van de Churchilllaan. Bij de kruising met de Churchilllaan sloeg zij rechtsaf, maar verleende geen voorrang aan een moeder met kind die op de fiets in dezelfde richting rechtdoor wilde. De vrouw botste tegen de rechterachterzijde van de auto en kwam te vallen. Hierbij raakte zowel de 36-jarige vrouw uit Voorhout als haar 3-jarig dochtertje licht gewond. Getuigen zijn achter de bestuurder van de auto aangegaan en hebben haar verzocht naar de plaats van het ongeval terug te keren. De schade zal onderling worden geregeld.

Aanrijding rijksweg A44 Sassenheim
Omstreeks 16.30 uur is donderdag op de A44 ter hoogte van Sassenheim een aanrijding gebeurd. Een 46-jarige vrouw uit Buitenkaag reed in een personenauto en werd gesneden. In het drukke verkeer ontstond een aanrijding waarbij zeker vier auto's betrokken raakten. De vrouw uit Buitenkaag is voor onderzoek met de ambulance naar het LUMC overgebracht. Het verkeer heeft tot 18.00 uur hinder ondervonden.

Politie controleert in Bloemerd Leiderdorp
De politie van Leiderdorp zal de komende weken gaan controleren op de verlichting van fietsers en bromfietsers. Deze verlichtingscontroles concentreren zich op De Bloemerd. Dit sportpark zal de komende maanden bijzondere aandacht krijgen. Veel bromfietsers en fietsers die in het sportpark van de recreatiefaciliteiten en sportvelden gebruik maken, gaan en komen op onvoldoende verlichte fietsen. Hierdoor ontstaan onnodig verkeersgevaarlijke situaties. Voor de eigen veiligheid en die van anderen is het belangrijk goed werkend voor- en achterlicht te hebben. Bij het geheel of gedeeltelijk ontbreken van de verlichting zal de politie tot 5 december waarschuwen. Daarna wordt een bekeuring uitgeschreven. De boetes hiervoor lopen van ƒ 30,- tot ƒ70,-. In de toekomst zal de politie in de Bloemerd ook op het parkeergedrag van automobilisten gaan letten. Op dit moment geldt voor sommige sporten een winterstop. Echter buiten de winterstop is er met name in de weekeinden een groot aanbod van auto's waarvan een gedeelte wordt achtergelaten op plaatsen waar dit niet is toegestaan. Dit kan voor andere verkeersdeelnemers hinder opleveren. Soms zelfs komt de vrije doorgang voor hulpdiensten zoals brandweer en ambulance in gevaar. Sportverenigingen in de Bloemerd hebben inmiddels een brief gehad met het verzoek hun leden te informeren en om medewerking te vragen.

Controle Vierambachtsweg Woubrugge
Door de politie Alkemade/Jacobswoude is in de maanden Oktober en November van 1999 extra gecontroleerd op de geslotenverklaring van de Vierambachtsweg in Woubrugge. Hier geldt in de ochtendspits voor het verkeer uit de richting van Alphen aan den Rijn een geslotenverklaring in verband met de veiligheid van de fietsende schooljeugd. In deze periode werden 511 bestuurders bekeurd tijdens de ochtendspits. De politie zal in de komende tijd steekproefsgewijs blijven controleren op deze geslotenverklaring.

Tegen portier Leiden
Donderdagochtend 08.30 uur fietste een 44-jarige vrouw uit Leiden op de Aalmarkt tegen een bestelbusje. De 40-jarige Leidse chauffeur had net zijn busje geparkeerd. Bij het openen van het linkerportier is de fietster niet opgemerkt. Zij boste tegen het bestelbusje en kwam ten val. Met een verwonding aan het hoofd is zij naar het ziekenhuis gebracht.

Kop-staart aanrijding Leiden
Op de Voorschoterweg zijn donderdag 11.20 uur dire auto's met elkaar in botsing gekomen. Een 48-jarige man uit Amstelveen reed uit de richting van Voorschoten over de Voorschoterweg. Op het gedeelte tussen de Churchilllaan en de Rooseveltstraat remde hij voor het verkeer voor hem. De bestuurder van de bestelauto achter hem; een 31-jarige man uit Leiderdorp, kon niet op tijd tot stilstand komen en botste op zijn voorganger. Ook een derde auto botste achterop het bestelbusje. De man uit Amstelveen is met nekletsel naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp overgebracht.

Doorgereden Leiden
De bestuurder van een blauwe personenauto is donderdagmiddag 16.00 uur doorgereden toen hij op de Nieuwe Beestenmarkt een 38-jarige fietser uit Leiden bijna aanreed. Met behoorlijke vaart kwam de auto achteruit uit een parkeervak. De fietser kon de auto weliswaar ontwijken, maar kwam toch ten val. Oplettende getuigen hebben het kenteken van de betreffende auto aan de politie doorgegeven. Hiermee zal de bestuurder achterhaald worden.

Verkeersongeval met letsel Moordrecht
Op woensdag 25 november omstreeks 20.00 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. De automobilisten reden over de Schielandse Hoge Zeedijk in tegenovergestelde richting van elkaar. De 33-jarige automobilist uit Moordrecht die uit de richting van Gouda kwam reed, volgens de andere 27-jarige bestuurder uit zijn woonplaats, met een hoge snelheid al slingerend, waardoor hij op de weghelft van de andere weggebruiker kwam. De 33-jarige bestuurder bleek onder invloed te rijden van alcohol. De bestuurder kreeg een proces verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bijrijders van beide voertuigen zijn met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis in Gouda vervoerd.

Auto te water Lekkerkerk
Een 26-jarige automobiliste uit Ouderkerk a/d IJssel is op woensdag 25 november omstreeks 14.45 uur met haar voertuig te water geraakt aan de C.G. Roosweg. De automobiliste reed in de richting van Schoonhoven. In een bocht kwam zij met haar auto in de berm. De automobiliste probeerde door tegen te sturen weer op de weg te komen. De auto schoof rechtdoor en ramde met de voorzijde van het voertuig de slootberm, waarna zij vervolgens in de sloot terecht kwam. De automobiliste is met de schrik vrijgekomen.

Auto rijdt door na aanrijding Gouda
Een 28-jarige fietster uit Gouda heeft op woensdag 25 november aangifte gedaan van doorrijden na aanrijding. De vrouw fietste omstreeks 07.50 uur op het fietspad op de Graaf Florisweg in de richting van het Albert Plesmanplein. De fietster verklaarde dat zij een groene personenauto zag die in dezelfde richting reed. De automobilist had niet voortdurend de auto onder controle. Hierdoor reed hij het fietspad op en reed de fietster aan. De fietster kwam hierdoor ten val. De bestuurder van de personenauto is doorgereden zonder zich bekend te maken bij de fietster. De fietster liep letsel op aan een onderbeen, en klaagde over hoofdpijn.

Man breekt been bij val van fiets Alphen a/d Rijn Kort na middernacht liep een 28-jarige Alphenaar op de Castorstraat een gecompliceerde beenbreuk op bij een val van zijn fiets. De man ging, naar hij zelf zegt, op het bladerdek met zijn fiets onderuit en kwam daarbij ongelukkig ten val. De man is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Oplettende buurtbewoners zorgen dat politie inbrekers kan inrekenen Alphen a/d Rijn Gistermiddag heeft de politie op de Eisenhouwerlaan vier mannen aangehouden die kort daarvoor hadden ingebroken in een woning aan de Bezembinder. De politie kon tot deze snelle actie overgaan dank zij oplettende buurtbewoners. Zij meldden de politie dat bij de woning zich verdachte personen ophielden en noteerden merk en kenteken van de auto van de inbrekers. In de auto trof de politie nog een uit de woning gestolen saxofoon aan. Mogelijk dat de vier ook betrokken zijn bij drie inbraken die eveneens gisteren in de wijk werden gepleegd. Het gaat hier om woningen aan Keizershof, de Eikenlaan en de Cederstraat. Uit deze woning worden onder meer rijbewijzen, paspoorten en sieraden vermist. De politie heeft dit in onderzoek. De mannen, allen uit Amsterdam en in de leeftijd van 35, 21, 18 en 25 jaar, zijn vandaag bij de officier van justitie in Den Haag voorgeleid.

Verdachte inbraak snackbar aangehouden Nieuwveen De politie heeft gistermorgen op de Muggenlaan in Nieuwveen een 23-jarige inwoner uit Vinkeveen aangehouden. De man pleegde op 15 juni jl. in een snackbar aan de Dorpstraat in Nieuwveen een inbraak. Daarbij maakte hij geld, sigaretten en audio-apparatuur buit. Na de inbraak stelde de politie een uitgebreid onderzoek in. Dit leidde tot de aanhouding van de verdachte. De man heeft tegen de politie verklaard de inbraak gepleegd te hebben. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de officier van justitie in Den Haag.

Vechtpartij op schoolplein Alphen a/d Rijn
Een verbroken relatie heeft er vermoedelijk toe geleid dat er gisteren bij een scholengemeenschap aan het Marsdiep een woordenwisseling ontstond tussen jongeren waarbij een 15-jarige Alphense scholier en een 40-jarige Alphense leraar mishandeld en bedreigd werden. Beiden deden aangifte bij de politie. De politie hield korte tijd later op de Herenhof vier verdachten aan. Alle verdachten zijn inwoners van Alphen a.d Rijn in de leeftijd van 14, 15, 18 en 14. Zij waren geen scholieren van de scholengemeenschap. Op woensdag waren de eerste incidenten. De scholier kreeg toen met enkele voormalige vrienden woorden over een verbroken relatie. Daarbij kreeg hij een trap in de rug, een kopstook, slagen in het gezicht. Gisteren betraden de vier wederom het schoolplein op zoek naar de scholier. Er onstond weer een vechtpartij waarbij hij rake klappen opliep. De leraar die tussenbeide kwam werd vervolgens door de vier bedreigd en liep ook enkele tikken op. Daarna verlieten de vier het schoolterrein maar konden even later worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...