Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestdagen 1999 gaan voor nieuwe records online verkopen

Datum nieuwsfeit: 26-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FEESTDAGEN VAN 1999 GAAN VOOR NIEUWE RECORDS
IN ONLINE VERKOPEN ZORGEN

Onderzoek van Amazon.com/Harris Interactive meet aanzienlijke groei; consumenten denken $ 8 miljard online aan geschenken te zullen besteden

Winkelen op Internet wordt gewoner, nu vrouwelijke shoppers en masse online gaan

Amsterdam, 26 november 1999 - In de aanloop naar de feestdagen van december 1999 blijkt uit een uitgebreid onderzoek naar online shopping, waarvan de resultaten vandaag door de grote online winkelier Amazon.com (NASDAQ: AMZN) en het vooraanstaande marktonderzoeksbureau Harris Interactive bekend werden gemaakt, dat er nieuwe trends zijn op het gebied van winkelen voor de feestdagen. Tot de belangrijkste bevindingen behoort het gegeven dat vrouwen in groten getale hun inkopen voor de feestdagen via het Internet gaan doen; dat mensen het Internet zien als een manier om op een meer ontspannen manier te winkelen; en dat shoppers meer dan ooit geschenken online gaan kopen.

Volgens het onderzoek gaat dit jaar bijna driekwart (72 %) van de Internetgebruikers via het Internet cadeautjes kopen of zoeken, tegen slechts 39 % een jaar geleden. Maar liefst 23 % van hen zal dit jaar via het Internet tenminste een cadeau per persoon kopen: een toename van 188 % ten opzichte van de 8 % Internetgebruikers die vorig jaar iets online kochten. Aangezien er in de Verenigde Staten ongeveer 100 miljoen mensen online zijn (bron: The Harris Poll, oktober 1999), betekent dat dat er ruim 72 miljoen online shoppers zijn, waarvan 23 miljoen personen ook daadwerkelijk iets online zullen kopen. Het onderzoek voorspelt dat er dit jaar voor meer dan $ 8 miljard online zal worden geshopt.

De onderzoeksresultaten van Harris Interactive laten ook zien dat ongeveer 46 % van alle mensen die van plan zijn iets online voor de feestdagen te kopen, denken dat ze tenminste een artikel zullen aanschaffen bij Amazon.com. Andere populaire online bestemmingen voor shoppers zijn BN.com (23 %), Yahoo! (20 %), eToys (18 %), eBay (16 %) en CDNow (14 %).

"Dit onderzoek laat zien dat mensen prijs stellen op het gemak en de tijdwinst die het online winkelen biedt", aldus Jaleh Bisharat, vice-president marketing, amazon.com. "We denken dat online winkelen een nieuwe traditie wordt, waardoor mensen de drukte van winkelcentra kunnen mijden en meer tijd op prettige wijze met familie en vrienden kunnen doorbrengen."

Harris Interactive voerde dit onderzoek, waar 2628 volwassenen aan deelnamen, eerder deze maand online uit. De resultaten zijn vandaag bekendgemaakt, samen met ideeën en gegevens die Amazon.com zelf heeft over online winkelen.

Vrouwen winnen terrein bij online winkelen

Nu de samenstelling van de Internetbevolking meer die van de algemene bevolking begint te weerspiegelen, worden de patronen van het online winkelen ook traditioneler. Zo krijgen vrouwen steeds meer invloed op het online uitgavenpatroon. Enkele resultaten:

* Bij 67 % van de getrouwde en samenwonende stellen doet de vrouw het merendeel van de inkopen voor de feestdagen.

* Van de huidige vrouwelijke online populatie is 18 % van plan dit jaar iets via het Internet te kopen, tegen 5 % in 1998.
* Rond de feestdagen van 1999 is 39 % van alle online klanten vrouw, ten opzichte van 27 % in 1998.

* Vrouwen maken online bijna viereneenhalf keer zo vaak als in traditionele winkels gebruik van de mogelijkheid artikelen feestelijk te laten inpakken (9 tegen 2 %).

Online shoppers denken meer te gaan kopen in minder tijd

De voordelen van e-commerce hebben een positief effect op het winkelgedrag rond de feestdagen van vele consumenten: veel mensen die anders niet of zo min mogelijk zouden hebben gewinkeld doen nu toch inkopen. Bijna de helft (44 %) van de online shoppers in het onderzoek zegt dat e-commerce ervoor zorgt dat ze meer zin hebben om te winkelen tijdens de feestdagen. Bovendien denkt 15 % meer te besteden vanwege de mogelijkheden online te winkelen.
* 70 % van de Internetshoppers is van plan meer dan hfl.215 online te besteden. Gemiddeld wordt er voor de feestdagen hfl.745 online uitgegeven; 16,5 % meer dan de hfl.639 van 1998.

* De grootste toename werd gemeten onder mensen die van plan waren online tussen hfl.1000 en hfl.2000 uit te geven. In 1999 beslaat deze groep 27 % van de online shoppers, tegen 18 % in 1998.

* Mensen die denken voor de feestdagen online inkopen te zullen doen zijn van plan gemiddeld hfl.1970 aan geschenken uit te geven, terwijl mensen die het Internet niet gebruiken op hfl.1144 zitten.
* 23 % van de online shoppers gaf aan het weekeinde van Thanksgiving thuis te zullen doorbrengen in plaats van in shopping malls; en meer dan een derde (36 %) zal dankzij e-commerce minder in malls winkelen dan in voorgaande jaren.

* Zeven van de tien shoppers ondervinden stress bij het zoeken van de 'juiste' cadeaus voor familie en vrienden.

* De druk om in korte tijd veel cadeautjes te vinden brengt veel shoppers ertoe online te gaan. 38 % van de online shoppers verwacht dankzij de alternatieven die door e-commerce worden geboden eerder klaar te zijn met de inkopen.

Julia Resnick, project director bij Harris Interactive, zei: "De hogere aankoopbedragen per klant - en daarbij doet het er eigenlijk niet toe of mensen meer interessante artikelen aantreffen op het Internet of dat ze hogere bedragen per artikel uitgeven - geven aan dat mensen steeds meer vertrouwen krijgen in online winkelen."

Online winkels worden steeds meer een gewone plek om te winkelen

In de huidige hectische wereld blijkt Internet een effectief winkelalternatief te vormen dat beter past in de drukke agenda's van veel mensen en dat geen last heeft van de beperkingen van traditionele winkels.
* De helft van de online shoppers denkt tussen zes uur 's avonds en middernacht online winkels te gaan bezoeken.

* De respondenten noemen als grootste voordelen van online winkelen: drukte vermijden , 24 uur per dag kunnen kopen, producten kunnen aanschaffen die lokaal niet verkrijgbaar zijn, tijd besparen en thuis kunnen blijven.
* De belangrijkste factoren bij de selectie van een site voor online shopping zijn: beveiliging en privacy, lage prijzen, het kunnen kopen bij een betrouwbaar bedrijf.

* Van de respondenten die van plan zijn dit jaar nog iets online te kopen heeft 19 % dat nooit eerder gedaan.

* De grote meerderheid van online shoppers verwacht dat nog steeds vanuit huis te doen (77 %).

Amazon.com vereenvoudigt het kopen van cadeautjes

Met het oog op de toegenomen behoefte aan online shopping heeft Amazon.com het een en ander gedaan om het kopen van een cadeau te vergemakkelijken. Bisharat zei: "We hebben Amazon.com uitgebreid met een aantal interessante nieuwe diensten waardoor klanten de gevreesde eindejaarsdrukte kunnen vermijden en het gevoel hebben dat ze zo goed als in hun eentje aan het winkelen zijn. We bieden meer keus, inpakservices, klantenservice en distributiecentra: alles om onze klanten het ongemak en de teleurstelling van uitverkochte producten te besparen die horen bij offline winkelen."

De nieuwe geautomatiseerde distributiecentra verwerken orders 25 % sneller dan voorheen. De distributiecapaciteit van Amazon.com is onlangs tien keer zo groot geworden als vorig jaar. De ingebruikname van nieuwe, geografisch verspreide, warehouses en van twee nieuwe callcenters zorgen ervoor dat dit jaar rond de feestdagen de klantenservice van de hoogste kwaliteit zal zijn.

Amazon.com kent sinds kort ook online Verlanglijsten, waarop de 13 miljoen geregistreerde gebruikers hun grootste wensen kunnen aangeven voor vrienden en familie. Begin november introduceerde Amazon.com nieuwe winkels gespecialiseerd in doe-het-zelf-artikelen, software en video-games, en ook een nieuwe cadeauhoek, die het klanten nog gemakkelijker maakt cadeau-ideeën op te doen voor de mensen op hun lijstjes.

Onderzoeksmethode

De vragenlijst van Amazon.com/Harris Interactive is online door 2628 volwassenen ingevuld met behulp van Harris Interactives eigen Webgebaseerde interviewtechnieken. De interviews werden tussen 2 en 5 november 1999 afgenomen en duurden gemiddeld 10 minuten.

De steekproeven werden genomen op basis van de standaardmethoden van Harris Interactive voor online onderzoeken. Mogelijke respondenten werden willekeurig geselecteerd uit de Harris Poll Online-database met ongeveer 4,2 miljoen online respondenten, die zich in oktober 1999 bereid hebben verklaard deel te nemen aan online onderzoeken. Potentiële respondenten kregen een verzoek om deelname per e-mail met een link naar de website met het onderzoek over cadeau-inkopen.

Profiel Harris Interactive

Harris Interactive (www.harrisinteractive.com) is een groot bureau voor marktonderzoek en opiniepeilingen dat gebruik maakt van zowel het Internet als traditionelere methoden om klanten te voorzien van informatie over de visie, ervaring en opvattingen van mensen over de hele wereld. Harris Interactive, dat bekend staat om de Harris Poll, is al ruim veertig jaar actief op het vlak van marktonderzoek en opiniepeilingen. Tot de aangeboden diensten behoren research op maat, multiclient-research, servicebureau-research en klantenrelatieservices. Harris Interactive maakt bij zijn Internet-research gebruik van een Internet-database met ongeveer 4,2 miljoen online panelleden en van eigen technologie. <<11-99Amazonfeest.doc>>

Jurn Hageman
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304333
Fax: +31 20 5304331
Email: (jurnh@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...