Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proflex/Merwede Rallyteam in Network-Q rally

Datum nieuwsfeit: 26-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PROFLEX-MERWEDE RALLYREPORT 25 november 1999

PROFLEX/MERWEDE RALLYTEAM IN NETWORK-Q RALLY

Cheltenham (GB) - Met een Subaru Impreza 555 heeft het Proflex/Merwede rallyteam met Ries Huisman en Bart van Riemsdijk, aan een van de zwaarste rally"s ter wereld deelgenomen, de Network-Q rally in Engeland. Voor de uit Bergambacht afkomstige Huisman, was het net als zijn navigator Van Riemsdijk uit Numansdorp de eerste keer dat hij deelnam aan een rally die meetelde voor het wereldkampioenschap rally"s. Huisman/Van Riemsdijk zijn op een 48e plaats algemeen geëindigd.

Speciaal voor deze loodzware WK-rally is voor een Subaru Impreza 555 (Groep N) van rallyspecialist Jos Boon Racing gekozen. Ries Huisman: "Deze Subaru is een zogenaamde gravel-uitvoering en dat was hard nodig, gezien het grote aantal kilometers onverhard in deze rally. De ombouw van onze eigen rallyauto, (Ford Escort WRC red.) zou gewoonweg te veel tijd in beslag nemen om deze van asfalt naar gravel-specificaties om te zetten. De Subaru heeft zich in deze rally perfect gehouden. Tanken. Schoonmaken en het reguliere onderhoud en dat was het wel."
De deelname aan de Network-Q rally was indrukwekkend lieten zowel Van Riemsdijk als Huisman weten. "We rijden wel eens op vaker onverharde wegen en in het donker. Hier heb je onverharde klassementsproeven van veertig of vijfenveertig kilometer. En dan de omstandigheden. Een pad dwars door bossen en heuvels van niet meer dan anderhalf keer de auto breed. Mistflarden. Soms niet meer dan twintig meter zicht. Regen. De ruitenwisser op standje twee. Wegen die halfrond lopen en bochten waarin grote gaten zitten en een groot gedeelte van de rally rij je ook nog eens in donker", schetst navigator Bart van Riemsdijk in het kort de omstandigheden waarmee het team te maken kreeg.

Het Proflex/Merwede rallyteam koos, zeker op de eerste dag met veel korte publieksproeven, voor een rustige opbouw van deze WK-rally. "Op de eerste dag is met al die korte proefjes niets te winnen, maar alles te verliezen. We hebben deze dag dan ook gebruikt om de wegligging van de auto nog beter af te stellen op de weg-en weersomstandigheden", laat directeur van de schokdemper onderneming, Proflex in Stolwijk, Ries Huisman weten. Vanaf de tweede dag kwam het team in een goed ritme te zitten en kroop de equipe van plaats 97 in het algemeen klassement steeds verder naar boven.

Drie dagen later en 22 klassementsproeven verder finishte de rally-equipe op een 48e plaats in het algemeen klassement. Ries Huisman: "Behalve een klein deukje in de auto opgelopen tegen een strobaal, geen enkel probleem gehad met de auto. Perfect. Geweldig evenement. Met mijn 48e plek in de uitslag ben ik meer dan tevreden. Zeker als je kijkt naar het aantal deelnemers (Bijna 200 red.) de complete WK-top aanwezig en wat er verder nog aan topmateriaal en goede rallyrijders aan start stond."

EINDE BERICHT
 
Voor meer informatie over het Proflex/Merwede Rallyteam kunt u kontakt opnemen met:
Proflex Shockabsorbers. Tel: 0182 - 342271 of met: REPORTAGEBURO Henk de Winter Tel: 0165 - 545581 Fax: 0165 -
564696.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie