Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Presenteert wetsvoorstel 'Openbaarheid van inkomens'

Datum nieuwsfeit: 26-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CNV

CNV Presenteert wetsvoorstel 'Openbaarheid van inkomens'

AAN DE SOCIAAL-ECONOMISCHE EN POLITIEKE PERS

26 november 1999

CNV PRESENTEERT WETSVOORSTEL .OPENBAARHEID VAN INKOMENS.

De vakcentrale CNV heeft vandaag een wetsvoorstel .Openbaarheid van inkomens. gepresenteerd aan de fractievoorzitters van de politieke partijen in de Tweede Kamer. Het CNV wil de werkgever verplichten ieder jaar opgave te doen van de lonen en secundaire vormen van beloning. Organisaties van werknemers of werkgevers kunnen hierom verzoeken en mogen deze gegevens openbaar maken. Ook de beloning van de leden van de Raad van Commissarissen moet openbaar worden. De werkgever moet daarnaast aangeven op welke gronden de lonen binnen het bedrijf tot stand zijn gekomen. Zo wordt duidelijk hoe de loonontwikkeling van de top van het bedrijf zich verhoudt tot die van de andere medewerkers in het bedrijf.
Het CNV vraagt de fractievoorzitters dit wetsvoorstel op de agenda te zetten tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

.De politiek is veel te traag met initiatieven om de ongebreidelde loonontwikkeling van sommige topmanagers aan te pakken, daarom komt het CNV nu met een ontwerpwetsvoorstel., aldus CNV-voorzitter Doekle Terpstra..Gezien de maatschappelijke onrust deze zomer is de tijd rijp voor een wet .Openbaarheid van inkomens.. Daar moet overigens niet moeilijk over worden gedaan, want de inkomens van alle mensen die bij de overheid werken en van hen die onder een CAO vallen, zijn al openbaar., aldus Terpstra.
Voor het CNV is het maatschappelijk onaanvaardbaar dat enkele topmensen zich uitzonderlijk verrijken zonder dat ze zich hiervoor hoeven te verantwoorden. Deze mentaliteit van grijpen en graaien tast de wortel van de gematigde loonontwikkeling aan, terwijl deze de basis is voor de economische groei in ons land. Een wet .Openbaarheid van inkomens. helpt om inzicht te krijgen in de jaarlijkse loonontwikkeling en is mede een garantie voor een verantwoorde loonontwikkeling.

Nadere informatie:
Willem Hooglugt, Hoofd Communicatie vakcentrale CNV Mobiel: 06 . 53 83 76 59
Privé: 024 . 344 87 93

26 nov 99 14:20

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie