Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Archeologisch Centrum Leiden geopend

Datum nieuwsfeit: 26-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

26 november 1999

Jan Vellekoop

071-5165780

Archeologisch Centrum geopend

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Archeologisch Centrum in Leiden heeft staatssecretaris Van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen aan de gemeente Leiden de zogenoemde opgravingsbevoegdheid verstrekt. Dit betekent dat de gemeente Leiden nu zelfstandig opgravingen mag verrichten. Bovendien mag de gemeente nu ook zelf de gevonden voorwerpen behouden en tentoonstellen.

Bij de uitreiking noemde de heer de Haan van de ROB (Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek) de opgravingsbevoegdheid ook een beloning voor het feit dat Leiden in de afgelopen jaren op een goede en structurele wijze vorm gegeven heeft aan de archeologie in de stad.

Wethouder Pechtold sprak zijn dank uit voor de erkenning vanuit het rijk en meldde als nieuwtje dat de gemeente Leiden de succesvolle reeks publicatie's `Bodemonderzoek in Leiden' gaat voortzetten. Het is de bedoeling dat in het jaar 2000 twee publicaties zullen verschijnen waarin de resultaten van de archeologisch onderzoeken van de afgelopen jaren in beeld worden gebracht.

Zaterdag Open Huis
Het Archeologisch Centrum is bereikbaar via telefoonnummer 5148647. Bel even van tevoren als u langs wilt komen, want misschien zijn de archeologen wel weer nieuwe vondsten aan het opgraven.

Op zaterdag 27 november is er van 10.00 uur tot 16.00 uur Open Huis. U kunt dan uitleg krijgen over de tentoongestelde vondsten en direct kennis maken met het Leidse verleden. Het adres is Aalmarkt 1-3 in Leiden. __________________________________________

Nadere informatie bij:
Maarten Dolmans, stadsarcheoloog, tel 5148647 (of 5165783)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie