Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Automatische incasso populair in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 26-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

gemeentelijke aanslagen op één biljet

betreft: AUTOMATISCHE INCASSO POPULAIR
week: Week 47

De inwoners van Den Helder kiezen massaal voor automatische incasso van gemeentelijke belastingen. Ze betalen de rekening liever gespreid over tien maanden, dan dat ze het gehele bedrag in een of twee keer voldoen. Dat blijkt uit de stapels machtigingskaarten die iedere dag op de bureau's van de medewerkers van de afdeling Financiën belanden.

Vanaf maart volgend jaar ontvangt u nog maar één aanslagbiljet voor een aantal gemeentelijke belastingen: de onroerende zaak-belasting, de rioolrechten, een reinigingsheffing (afvalstoffenheffing of reinigingsrecht), de hondenbelasting, (als u bezitter bent van één of meer honden) en de forensenbelasting (voor eigenaren van vakantiewoningen). De afvalstoffenheffing belandt dus voortaan niet meer apart via de energienota in uw brievenbus. Daardoor is het bedrag van de gecombineerde aanslag hoger dan u bent gewend. Uiteraard wordt uw energierekening vanaf januari volgend jaar lager.

in tien keer

Om het voor u gemakkelijker te maken kunt u de belastingen voortaan via automatische incasso betalen. Als het goed is heeft u onlangs hiervoor een machtigingskaart ontvangen. Na ontvangst van de getekende machtiging schrijft de gemeente het verschuldigde belastingbedrag vanaf april 2000 in tien termijnen van uw bank- of postbankrekening af. De gemeente incasseert van uw rekening steeds tegen het einde van de maand. U krijgt vóór de eerste automatische incasso door middel van een belastingaanslag te weten hoeveel u moet betalen.

U kunt overigens elke automatische afschrijving ongedaan maken. Als u het niet eens bent met een maandelijkse afschrijving dan heeft u een maand de tijd om het bedrag terug te laten storten. U hoeft u alleen maar een gele terugboekingskaart naar uw bank- of postbankkantoor te sturen. Uw geld wordt dan direct teruggeboekt. Als u de automatische incasso wilt stoppen dan stuurt u de rode beëindingskaart naar de gemeente. We zullen dan de automatische incasso stoppen. U ontvangt dan een acceptgiro voor het nog verschuldigde bedrag over het lopende jaar, met het verzoek dit in één keer te betalen. Wanneer u de aanslag liever in twee termijnen betaalt, dan kunt u gebruik maken van de acceptgiro die aan de aanslag is gehecht. U moet dan het gehele bedrag voor de laatste vervaldag betaald hebben. Als u op de eerste vervaldag een gedeelte van de aanslag heeft voldaan, dan ontvangt u opnieuw een acceptgiro voor het resterende bedrag.

Hebt u geen machtigingskaart ontvangen of is die verloren geraakt, vraag dan een neiuwe kaart aan bij de afdeling Financiën van de gemeente, telefoon 671660.

kwijtschelding

Als u in 1999 voor kwijtschelding in aanmerking bent gekomen en uw financiële situatie is ongewijzigd, dan is het niet nodig nu de machtiging in te vullen. Heeft u niet eerder kwijtschelding gekregen en denkt u in het jaar 2000 hiervoor wel in aanmerking te komen, vraag dan binnen zes weken na ontvangst van de aanslag (in maart 2000) kwijtschelding aan bij het hoofd van de afdeling Financiën, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Voor nadere informatie over kwijtschelding verwijzen wij naar de toelichting die u bij de aanslag ontvangt.
_________________________________________________________________

laaste verandering: november 26, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie