Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 26-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11/26/99

Persberichten stad Groningen (middageditie)/
Vrijdag 26 november 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Kilo harddrugs in beslag genomen
Eind vorige week heeft de politie na een tip in een pand aan de Bonairestraat een kilo heroïne in beslag genomen met een straatwaarde van rond de 100.000 gulden. De betreffende bewoners, een 37-jarige man en een 34-jarige vrouw zijn aangehouden. De vrouw is inmiddels op vrije voeten gesteld, de man zit nog vast. Uit het voorlopig onderzoek is gebleken, dat de voorraad was bestemd voor de handel.

Alcoholverbod wedstrijd FC Groningen - Go Ahead Eagles Aan het begin van het voetbalseizoen 1999 / 2000 is de wedstrijd FC Groningen - Go Ahead Eagles van aanstaande zondag aangewezen als risicowedstrijd. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Evenals voorgaande seizoenen geldt voor een risicowedstrijd een alcoholverbod. Het alcoholverbod houdt in dat in en rond het Oosterparkstadion op de openbare weg geen alcoholhoudende drank verstrekt en gedronken mag worden. Het verbod vanaf drie uur voor aanvang van de wedstrijd en eindigt een uur na afloop.
Op grond van de aanwijzing als risicowedstrijd wordt het duel gespeeld op zondagmiddag. Op basis van informatie uit Deventer blijkt dat er overigens geringe belangstelling is om de wedstrijd in Groningen te bezoeken

Haren: kaartlezende automobilist over de kop
Op de A28 bij Haren is een 19-jarige man uit Rijssen en zijn even oude plaatsgenoot met de auto over de kop geslagen en in de sloot beland. De bestuurder was een kaart aan het lezen toen hij moest uitwijken voor een voor hem rijdende wagen. De man verloor de macht over het stuur en crashte. Beide inzittenden - die geen gordel droegen - kwamen er zonder noemenswaardig letsel af. De bestuurder is nog wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto is afgevoerd.

Haren: auto na inbraak weggenomen
Bij een inbraak in een woning aan het Jonkerspad in Haren zijn de dader(s) naar binnen gekomen door een raam aan de achterzijde te forceren. Eenmaal binnen nam men een laptop, een horloge en autosleutels mee. Met de autosleutels werd de op de oprit staande auto meegenomen.

Inbraak tandtechnisch laboratorium
Donderdagnacht is er ingebroken in een tandtechnisch laboratorium aan de Zaagmuldersweg. In de zaak werden een aantal goudlegeringen, toonmodellen met gouden tanden en een telefooncomputer meegenomen. De schade loopt in de duizenden guldens.

Man beroofd van aktekoffer
Een 26-jarige man uit Alkmaar is vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur toen hij op de stoep op het Gedempte Kattendiep liep beroofd van zijn aktekoffer. De man werd van achteren benaderd door twee personen die op een crossbrommer reden. De passagier trok de koffer uit de handen van de man en de brommer verdween in de richting van het Schuitendiep. De daders droegen een zwarte jas en een zwarte helm.

Verkeerscontroles
Bij een controle op het wegtransport in samenwerking met de Rijksverkeersinspectie zijn vrijdag in totaal negentien vrachtwagencombinaties gecontroleerd op de ringweg. Bij een 43-jarige Poolse chauffeur - die rijdt voor een Franse transportonderneming - bleek de begrenzer van de tachograaf niet te werken. De man kreeg een boete van f 1200.-. De vrachtwagencombinatie van een 26-jarige chauffeur uit Nieuwe Pekela bleek ruim 3 ton te zwaar beladen. De man kreeg een proces-verbaal en moest afladen.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie