Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Vlaanderen Proper-opruimactie' in Baarle Nassa

Datum nieuwsfeit: 26-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarle-Nassau

Vlaanderen Proper-opruimactie.

BAARLE-HERTOG Kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van basisschool De Vlinder zullen donderdagmiddag meedoen aan de actie `Vlaanderen proper-opruimactie'.

In het sportpark, Bels lijntje langs Parallelweg en Tommelshof wordt een opruimactie gehouden. Het zwerfvuil dat men tegenkomt wordt ingezameld in zakken.

Na het opruimen gaan de kinderen naar het gemeentemagazijn wordt het gevonden vuil gesorteerd wordt. Als die klus geklaard is krijgen de leerlingen chocomel en wafels.

Het Vlaamse Gewest lanceerde in 1999 een aantal acties onder het motto "Actie Vlaanderen Proper". Het doel van deze acties is om Vlaanderen tegen 2002 te bevrijden van zwerfvuil.

De gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur heeft toen besloten om in samenwerking met de scholen een opruimactie te houden. Behalve dat het zwerfvuil is opgeruimd leren de leerlingen sorteren van verschillende afvalsoorten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie