Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brug over Sont brengt Zweden in 2000 dichterbij

Datum nieuwsfeit: 27-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
_zweden.htm

PERSBERICHT - 27 NOVEMBER 1999

Toeristisch persbulletin Zweden 2000

Over 225 dagen is Zweden dichterbij

Muren vallen, grenzen worden verlegd en nieuwe bruggen en tunnels worden geopend. De toeristische kaart van Europa moet regelmatig bijgewerkt worden. Ook per 1 juli 2000, want dan wordt de Öresund Link officieel geopend. In de zomer van 2000 kan men dan op elke dag, op elk uur zó de brug over, zonder rekening te hoeven houden met de dienstregeling van veerdienstmaatschappijen .

Zweden en via Zweden ook Noorwegen en Finland zijn dan vanaf Nederland per auto en trein bereikbaar. De `Top van Europa' is met ingang van zomer 2000 een brug en een tunnel dichterbij. Vanaf het vasteland is de rode loper dan uitgelegd voor reizigers op weg naar Scandinavië. Via Noord-Duitsland, Odense en Kopenhagen rijdt men per auto in ongeveer 10 uur via de Öresundbrug over de Sont naar Malmö.

De nieuwe verbinding bestaat uit een vierbaansautoweg en een dubbele spoorwegtunnel. De Öresund Brug met een totale lengte van 7.845 meter bestaat uit een hoge brug en twee toevoer-bruggen. Aan fietsers is ook gedacht. Zij kunnen mét fiets per trein de Sont oversteken.

De Öresund Link is aangelegd om het verkeer van Denemarken naar Zweden en vice versa te verbeteren én om de culturele en economische banden tussen de 3,2 miljoen inwoners van de Öresund-regio te verstevigen. Het tunnel/brug-project heeft bovendien een positief effect op het reisverkeer tussen het Scandinavië, het Continent en Copenhagen Airport in Kastrup, dat als belangrijke internationale luchthaven van zowel Denemarken als Zuid-Zweden luchtverbindingen met de rest van de wereld onderhoudt. Kastrup Airport is in 15 à 20 minuten met de auto of per trein vanaf Malmö te bereiken en de rest van Europa ligt dan
2-3 uur verder.

Skåne

Voor de Nederlandse toerist verkort de nieuwe brug de reisweg naar een deel van Zweden dat bijzonder geschikt is voor een korte vakantie. De provincie Skåne, in de zuidpunt van het land, heeft de langste zomer van Zweden en trekt in het najaar veel 'birdwatchers' die de vogeltrek van noord naar zuid komen waarnemen. Skäne wordt gekenmerkt door zowel een oud en mooi landschap en mooie loofbossen als door vele eeuwenoude kastelen, kloosters en mideleeuwse kerken.

Malmö, de derde stad van Zweden, heeft een mooi centrum, de oude en sfeervolle universiteitsstad Lund en Ystad in het zuidoosten is een voormalige Hanzestad met middeleeuwse vakwerkhuizen. De veerboot van Ystad naar Rönne is ook de kortste zeeverbinding met het mooie Deense eiland Bornholm.

Nieuwe Öresund-regio

De komende zomer als de brug open is, zal de nieuwe Öresundregio de aandacht trekken. Met de dynamische steden Malmö en Kopenhagen en het fraaie achterland van resp. Skåne en Noord-Seeland die nu gemakkelijk in één vakantie te combineren zijn, is een nieuwe toeristische regio een feit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie