Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 28-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11/28/99

Persberichten stad Groningen/
Zondag 28 november 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Bietencontrole
Zaterdagochtend zijn door de politie in totaal zeven vrachtwagencombinaties met suikerbieten gecontroleerd op overbelading. Zes bleken te zwaar en moesten afladen. In totaal moest er 41.000 kilo bieten de wagens af. De chauffeurs kregen een boete.

Overlastveroorzaker aangehouden
Een 27-jarige man uit Groningen die overlast veroorzaakte bij een vishandel en een supermarkt aan de van Lenneplaan is aangehouden door de politie. De man krijgt een proces-verbaal voor aantasting van de openbare orde. Hij is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Aanrijding met glaasje op
In de Potgieterstraat reed zaterdagnacht een 22-jarige automobilist tegen een andere wagen aan. De voor een andere melding aanwezige politie liet de man blazen. Zijn promillage was 0.60 wat hem een boete van f 390.- en een rijverbod van een uur opleverde.

Gasgeven in plaats van remmen
In de van Royenlaan wilde zaterdagmiddag een 79-jarige vrouw met haar auto vanuit de parkeerstand wegrijden. In plaats van op de rem trapte zij op het gaspedaal. De wagen reed snel achteruit tegen een gevel van een woning. De auto is afgesleept, de vrouw kwam met de schrik vrij.

Vechtpartij om mobiele telefoon
Een 20-jarige man uit Groningen raakte zaterdagnacht op de Grote Markt slaags met een leeftijdsgenoot uit Deventer. De Deventenaar wilde de telefoon van de man lenen maar liep er vervolgens mee weg. Een vechtpartij was het gevolg waarbij de Groninger een klap in et gezicht kreeg. De man uit Deventer is aangehouden voor diefstal en ingesloten voor verhoor.

Agressieve klant
Een 41-jarig personeelslid van een videotheek aan de Claremaheerd kreeg het zaterdagmiddag aan de stok met een agressieve 44-jarige klant. Toen het personeelslid aanbood om buiten de zaak het een en ander uit te praten kreeg hij een klap in het gezicht. De politie kon de klant - die kwam klagen over niet werkende telefoonkaarten - aanhouden. Na verhoor kreeg de man een transactievoorstel van f 350.- en een dagvaarding.

Mannen verlaten plaats ongeval
Op de Eemshavenweg nabij Zuidwolde is zaterdagavond tegen 23.00 uur een auto met daarin vijf mannen tegen de vangrail gereden en daarna in botsing gekomen met de auto van een echtpaar uit Stedum. Als gevolg van de botsing raakten de 70-jarige man en zijn 69-jarige echtgenoot bekneld in de auto. Direct na de aanrijding renden uit de auto (kwam uit de richting van de stad) die het ongeluk veroorzaakte vijf mannen weg. Twee mannen renden het talud op van de Westerseweg, de andere drie liepen richting Zuidwolde. Het echtpaar werd door de brandweer uit de benarde positie bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis. Zij hadden naast diverse kneuzingen ook rugwervelfracturen. De politie is met onder meer twee honden op zoek geweest naar de mannen maar zonder het gewenste resultaat. Mochten getuigen in Zuidwolde of uit de omgeving mogelijk nog iets gezien hebben van wegvluchtende mannen dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie.

Haren: Brand in container
Aan het eind van de zaterdagnacht heeft de brandweer een kledingcontainer die ter hoogte van een supermarkt aan de Anjerlaan in Haren stond geblust. Onbekend is wie de container in de brand heeft gestoken.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie