Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vereina-treintunnel in Graubünden geopend

Datum nieuwsfeit: 28-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 28 NOVEMBER 1999

Vereina-treintunnel in Graubünden geopend
Twee uur sneller in het Engadin

Sinds eind november is de populaire vakantiestreek Engadin in het kanton Graubünden twee uur sneller bereikbaar dankzij de ingebruikneming van de 19,1 kilometer lange Vereina-spoorwegtunnel van de Rhätische Bahn tussen Klosters en het Unterengadin. Op speciale laadrijtuigen kunnen ook auto's door de tunnel vervoerd worden.

Tijdwinst en reisgemak

Via de nieuwe Vereina-tunnel reizen levert de meeste tijdwinst op voor vakantiegangers met bestemmingen in het Unterengadin en het Val Müstair/Nationalpark. De wintersportplaatsen Scuol en Samnaun/Ischgl zijn twee uur sneller bereikbaar. Duurde de treinreis vanaf de luchthaven Zürich naar Scuol tot nu toe 5 1/2 uur, nu is die nog maar
3 1/2 uur, naar Samnaun (bus vanaf Scuol) nu 5 i.p.v. 7 1/2 uur (via Oostenrijk).

Naar bestemmingen in het Oberengadin, bijv. St. Moritz, is er nauwelijks tijdwinst, maar daar staat tegenover dat het rijden van passen (Julier, Flüela) vermeden kan worden door de auto op de trein te zetten. Een prettig alternatief. Overigens wordt de Flüelapas vanaf nu `s winters niet meer opengehouden.

Reizigerstreinen en autotreinen

Tussen Landquart en Scuol rijden dagelijks elk uur reizigerstreinen in beide richtingen, die aansluiting geven op SBB Intercity- en sneltreinen. Vanuit Sagliains (eindpunt tunnel) vertrekt elk uur een aansluitende trein naar Zernez/Nationalpark en naar Pontresina.

De RhB zet van `s morgens 05.50 uur tot `s avonds 20.50 uur doorgaans elk half uur een autotrein in, op drukke weekenden of in het hoogseizoen nog vaker en/of later. Tarieven voor een auto met max. 9 zitplaatsen CHF 27.- tot 40.- enkele reis, afhankelijk van het seizoen. De reistijd bedraagt 18 minuten. Reductie bij geregelde ritten of voor hotelgasten in de regio.

Meer informatie: www.rhb.ch (klik op Vereina) en www.sbb.ch

Op de site van de Rhätische Bahn (RHB) ook achtergrondinformatie voor de pers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie