Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Digitale Stad verzorgt 'chatten met minister Van Boxtel'

Datum nieuwsfeit: 29-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

DE DIGITALE STAD VERZORGT 'CHATTEN MET MINISTER VAN BOXTEL'

Op maandag 29 november kan iedereen van 20.30 tot 21.30 uur chatten met minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid). Tijdens dit uur kunnen er vragen aan de minister worden gesteld over het integratiebeleid minderheden. De deelnemers kunnen de minister zien en horen via een live videoverbinding (real media).

Deze maand, november, stond het onderwerp integratiebeleid minderheden centraal. Op de discussie-site zijn tot nu toe 188 bijdrages geplaatst. De discussie werd gevoerd aan de hand van de volgende stellingen:
1. Wanneer een disco de toegang weigert vanwege huidskleur, moet de vergunning direct worden ingetrokken.

2. Bij elk bedrijf en maatschappelijke organisatie in Nederland behoort de samenstelling van haar personeel en bestuur een afspiegeling te vormen van de multi-etnische bevolking.

3. Scholen op islamitische of hindoe-grondslag belemmeren niet de integratie van deze groepen.

4. Kennis van de culturele en religieuze achtergrond van etnische minderheden stimuleert het integratieproces.

5. In de Tweede Kamer is gesproken over opvoedingsondersteuning. De discussie ging over de volgende vraag: Kunnen tegen ouders van bijvoorbeeld allochtone kinderen die het slechte pad op dreigen te gaan dwangmaatregelen worden opgelegd? Wat vindt U?

6. Zwarte zakenvrouw van het jaar geeft het goede voorbeeld. Het geheim van de zwarte zakenvrouw van het jaar in Nederland is dat zij als werkgever in haar personeelsbeleid rekening houdt met de culturele diversiteit van haar werknemers.
Van de discussie zijn wekelijks samenvattingen gemaakt die op de internet-site staan. Op 29 november wordt deze discussie afgesloten. Vanaf 30 november start een discussie over het onderwerp informatietechnologie.

Sinds 1 oktober 1999 is de discussie-site www.rogervanboxtel.nl op het internet geopend. Op deze site kan iedereen discussiëren over beleidsonderwerpen uit de portefeuille van minister Van Boxtel. Iedere discussie op de internet-site wordt op de laatste maandagavond van de maand afgesloten met een elektronisch vragenuur met de minister.

Minister Van Boxtel wil de overheid toegankelijker maken voor de burger. Onlangs heeft hij hiervoor ook de internet-site www.overheid.nl geopend, waarmee alle overheidsinformatie beschikbaar wordt gesteld via één adres. Met de discussie-site www.rogervanboxtel.nl wordt aan de burgers de mogelijkheid geboden om meer bij het beleidsproces zelf betrokken te zijn.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie