Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noorderpark kleurrijker en veiliger

Datum nieuwsfeit: 29-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Noorderpark kleurrijker en veiliger

Deze winter gaat de gemeente het Noorderpark, gelegen tussen het Noorderkwartier en de Merenwijk, grondig vernieuwen. Het is de bedoeling dat het park aantrekkelijker en veiliger zal worden voor bezoekers. De uitvoering van de plannen begint op 29 november.

Om het park toegankelijker te maken komen er twee duidelijke ingangen: één aan de Marnixstraat en één via de openbare tuin van het verpleeghuis tussen de Albertina Agnesstraat en de Pieter Bothstraat. Bij de ingang aan de Marnixstraat wordt een grote speelweide aangelegd op de plaats waar nu de schooltuinen liggen. Deze laatste verhuizen in de richting van de sportvelden. Verder komen er bruggetjes tussen de tuinen van de aan het park grenzende flatgebouwen.

Ook krijgt het groen een opknapbeurt, worden slechte bomen gekapt en plant de gemeente nieuwe soorten bomen en heesters. Rond de schooltuinen zullen wilde planten gaan groeien en er komt onder meer een aantal bijenkorven. Dit biedt meer mogelijkheden voor milieuonderwijs. De moerassige gedeelten blijven in het nieuwe park bestaan. Bij de beplanting is ook rekening gehouden met de veiligheid van de bezoekers: door plekken open te laten kunnen ouders goed toezicht houden op hun kinderen. Vanwege de veiligheid van spelende kinderen mogen er straks geen auto's meer door het park rijden.

De plannen zijn ontwikkeld door de werkgroep Noorderpark, waarvan buurtbewoners, het bestuur van het volkstuincomplex Ons Buiten, vertegenwoordiging van de schooltuinen, de LWO, politie, wijkbeheer en wijkcomité de Kooi deel uitmaakten. Met de uitvoering van de renovatie is gewacht tot het aanbreken van de winter, omdat dit het ideale plantseizoen is en de schooltuinen nu buiten gebruik zijn. Het Noorderpark zal gedurende de renovatie beperkt toegankelijk zijn. De volkstuinen blijven bereikbaar via de ingang aan de Pieter Bothstraat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie