Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verouderd systeem mogelijk oorzaak treinongeval Dordrecht

Datum nieuwsfeit: 29-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Verouderd systeem oorzaak treinongeval

HILVERSUM (29.11.99) - Het treinongeluk bij Dordrecht is mogelijk te wijten aan het verouderde automatische veiligheidssysyeem. Dat zei mr. P. van Vollenhoven, voorzitter Raad voor de Transportveiligheid, maandagmorgen in KRO's Ontbijt TV. Bij de botsing tussen een sneltrein en een intercity raakten zondag drie mensen gewond.

Van Vollenhoven pleit voor een beveiligingssysteem, waarbij de trein in alle gevallen automatisch tot stilstand komt als een machinist een rood sein mist. Bij het huidige automatische treinbeinvloedingssysteem (ATB) gebeurt dat alléén als de trein harder dan 40 kilometer per uur rijdt. In Dordrecht reed de trein langzaam, daardoor ging het ATB niet in werking.

Het huidige veiligheidssysteem moet als het aan Van Vollenhoven ligt snel vervangen worden. Tot nu toe is dat vanwege de kosten niet gebeurd: het nieuwe systeem kost 3 miljard gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie