Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opvang uitgenodigde vluchtelingen van vws naar justitie

Datum nieuwsfeit: 29-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Opvang uitgenodigde vluchtelingen van vws naar justitie

Maandag 29 november 1999, persbericht nummer 125

De verantwoordelijkheid voor de opvang van uitgenodigde vluchtelingen in Nederland gaat over van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar het ministerie van Justitie. Uitgenodigde vluchtelingen worden in de toekomst opgevangen door het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) dat onder het ministerie van Justitie valt. De Stichting Centrale Opvang Vluchtelingen (COV) in Apeldoorn, die onder VWS valt, houdt op te bestaan.

Dit heeft staatssecretaris Margo Vliegenthart van VWS, vandaag aan het bestuur van de Stichting COV laten weten.

Vanuit het oogpunt van een doelmatig opvangbeleid ligt het voor de hand om de opvang te laten verzorgen door het COA. Het COA beschikt daarvoor over opvangcentra en kleinschalige voorzieningen. Tijdens het verblijf in de opvang krijgt men taalles Nederlands, maatschappij-oriëntatie en beroepsgerichte cursussen. De overdracht heeft geen gevolgen voor de opvang van deze vluchtelingen in Nederland.

Het COA heeft toegezegd zich in te zullen spannen om geschikt personeel van de COV over te nemen.

Uitgenodigde vluchtelingen komen, in tegenstelling tot asielzoekers, niet op eigen gelegenheid naar Nederland, maar worden op voordracht van het UNHCR door quotumlanden opgenomen. Zij verblijven doorgaans in tijdelijke opvangkampen van de Verenigde Naties in een regio dichtbij het land dat zij ontvlucht zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie