Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Friesland: 'Zorgvuldige voorbereidingen Millennium'

Datum nieuwsfeit: 29-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Zorgvuldige voorbereidingen Millennium

Achter de schermen zijn de voorbereidingen op het millennium, ook in de provincie Fryslân, al enige tijd aan de gang. Alle millenniumgevoelige apparatuur werd door overheden, (zorg)instellingen en bedrijfsleven uitvoerig getest. Brandweer, politie en GGD zijn vanzelfsprekend zoals bij elke jaarwisseling paraat en zetten extra personeel in.

Provinciaal Coördinatie Centrum paraat
Ook het Provinciaal Coördinatie Centrum (PCC) zal vanaf vrijdagmiddag
31 december paraat zijn. Het PCC staat onder leiding van Commissaris van de Koningin Nijpels en heeft een directe lijn met het Nationaal Coördinatie Centrum in Den Haag. Van daaruit worden de ontwikkelingen in de wereld nauwlettend gevolgd. Doen zich ergens problemen voor, dan kan daar meteen op worden ingespeeld, ook in deze provincie. De Commissaris van de Koningin coördineert de aanpak van incidenten met een bovenlokale omvang; dus als er bijvoorbeeld meerdere gemeenten getroffen worden.

Overigens worden er geen grote problemen verwacht, maar een gewaarschuwd man telt voor twee. Vanuit het PCC worden gedurende de millenniumwisseling contacten onderhouden met het Regionaal Coördinatie Centrum in de brandweerkazerne in Leeuwarden van waaruit brandweer, politie en GGD worden aangestuurd. Ook zijn er rechtstreekse contacten met alle gemeentehuizen in de provincie waar de burgemeesters de vinger aan de pols houden in hun eigen gemeente.

Mocht het telefoonnet uitvallen dan kan er overgeschakeld worden op het zogenaamde noodnet, waarop ook alle hulpverleningsdiensten zijn aangesloten.

Het Provinciaal Coördinatie Centrum zelf bevindt zich in het Provinsjehûs in Leeuwarden. Uiteraard zijn hier ook allerlei (nood)voorzieningen getroffen om onder alle omstandigheden te kunnen blijven functioneren.

Nummer: 213
Datum: 29 november 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie