Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Concept ontwikkelingsprogramma Leefbaarheid en jeugd Emmen

Datum nieuwsfeit: 29-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht Leefbaarheid jeugd

Concept ontwikkelingsprogramma grotestedenbeleid Leefbaarheid en jeugd in Emmermeer en Zwartemeer

Het college van burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het concept Ontwikkelingsprogramma leefbaarheid en jeugd in Emmermeer en Zwartemeer. Onlangs heeft het college besloten om zich met het grotestedenbeleid te richten op de wijk Emmermeer en dorp Zwartemeer. Hiervoor is een programma met het thema leefbaarheid en jeugd opgesteld.

Sinds maart maakt de gemeente Emmen deel uit van het grotestedenbeleid. Samen met Alkmaar, Amersfoort, Lelystad en Zaanstad werd Emmen door minister Van Boxtel met een bijzondere status toegevoegd aan de lijst van 25 grote steden. Wat betekent deze status nu voor de gemeente Emmen? Het belangrijkste is dat we als gemeente niet meer achter aan hoeven te sluiten bij de verdeling van extra gelden of subsidies. We zijn gewoonweg eerder in beeld, omdat het Rijk de grootstedelijke problemen van Emmen erkend. Het aansluiten op het grotestedenbeleid biedt ons volop kansen om te werken aan de geïsoleerde ligging en zwakke eenzijdige economische en sociale infrastructuur.

Ontwikkelingsprogramma

De erkenning van de regering betekent zeker niet dat het geld gaat binnen stromen en we achterover kunnen gaan leunen. Gezamenlijk moeten we werken aan het oplossen van de problemen. Het ontwikkelingsprogramma leefbaarheid en jeugd is voor de gemeente Emmen een eerste stap. In het plan staan ideëen om de leefbaarheid en de sociale infrastructuur in Emmermeer en Zwartemeer te versterken. Als we over leefbaarheid en jeugd hebben, gaat het onder meer over het verhogen van de kans op werk, vrijetijdsbesteding en scholing. Maar ook over zaken als vandalisme, geluidsoverlast en overlast door zwerfvuil.

Bewonersbijeenkomsten

Voordat het concept ontwikkelingsprogramma wordt behandeld in de commissie LGRO van 6 december gaat de gemeente het programma voorleggen aan de bewoners van Zwartemeer en Emmermeer. Deze bewonersbijeenkomsten vinden plaats op: maandag 29 november in Zwartemeer; vanaf 19.30 uur in Dorpshuis de Meerstal (De Blokken 41) en dinsdag 30 november in Emmermeer, vanaf 19.30 uur in de zaal van Woonwagencentrum De Ark (Meester Bakkerweg 9).


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)1999 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie