Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie Tweekampen in 8e Sonnevanck schaaktoernooi

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Drie Tweekampen in 8e Sonnevanck schaaktoernooi

door Jeroen van den Berg

Het traditionele Sonnevanck-schaaktoernooi zal dit jaar in een gewijzigde opzet plaatsvinden. Er is gekozen voor een formule waarin drie talentvolle spelers de kans krijgen om in een tweekamp hun krachten te meten met een sterke tegenstander. Gastheer tijdens het toernooi is Bert Kisjes van hotel Sonnevanck.

De volgende tweekampen staan in Wijk aan Zee, dit jaar Cultureel Dorp van Europa, op het programma (tussen haakjes land van herkomst en de rating per 1 juli 1999):

IGM Rustam Kasimdzhanov (Oezbekistan-2603) - IM Harmen Jonkman (Nederland-2421)
IM Manuel Bosboom (Nederland-2476) - Tom Middelburg (Nederland-2326) IM Alexey Barsov (Oezbekistan -2539) - Erwin L’Ami (Nederland- ----).

Er wordt gespeeld in hotel Sonnevanck, Rijkert Aertszweg 2, 1949 BD Wijk aan Zee. Telefoon: 0251-375300. De speeltijden zijn dagelijks van 11:00 uur tot maximaal 18:00 uur. Het speeltempo bedraagt 40 zetten in 2 uur, gevolgd door 20 zetten in 1 uur, waarna de partij wordt beëindigd nadat beide spelers nog een half uur extra bedenktijd hebben gekregen.

Er wordt gespeeld van dinsdag 30 november tot en met dinsdag 7 december. Zaterdag 4 en zondag 5 december zijn rustdagen. Op maandag 29 november om 18:00 uur is de officiële opening van het toernooi. Deze zal worden verricht door oud-Hoogovens toernooidirecteur Piet Zwart. U bent hierbij van harte welkom.

Het Internetadres van het toernooi is: chess.lostcity.nl/sonnevanck/.

Het Sonnevanck-toernooi heeft de volgende sponsors: KNSB, Stichting Bevordering Schaaksport Nederland, Lost Boys, Tennisacademy Jonkman. Grootmeester Loek van Wely, schaakjournalist Richard de Weger en de schaakliefhebbers Piet Geertsema en Garth Sylbing hebben een persoonlijke bijdrage gegeven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen van den Berg, telefoon: 020-6833753 of e-mail: (cco@xs4all.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie