Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Culturele prijs Drenthe voor Wil ter Horst

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Culturele prijs voor Wil ter Horst

Assen, 15 oktober 1999
Persberichtnummer 99-173De culturele prijs van de provincie Drenthe wordt dit jaar uitgereikt aan Wil ter Horst uit Diever. Deze prijs bestaat uit een bedrag van 5.000 gulden en een bronzen legpenning met inscriptie. Op 30 november as. zal Commissaris van de Koningin de heer Ter Beek de prijs uitreiken.

De regisseur Wil ter Horst krijgt de onderscheiding vanwege diverse inspanningen. Zij behoort tot de pioniers, die zich inzetten het vak drama op de lesroosters van basisscholen te krijgen. Wil ter Horst was ook intensief betrokken bij de totstandkoming van de opleiding voor amateurtoneel regisseur. Sinds 1979 regisseert zij de Shakespeare voorstellingen in Diever. Verder was zij regisseur van een aantal maatschappijkritische voorstellingen.

De culturele prijs van Drenthe is ingesteld in 1955. De prijs is bedoeld voor individuen en groepen die bijzondere verdiensten hebben geleverd op Drents cultureel gebied. Het gaat hier om: muziek, toneel, zang, dans, literatuur, beeldende kunst en architectuur. Daarbij wordt vooral gekeken naar de culturele en sociale betekenis van een inspanning. En de voorbeeldfunctie voor de gehele provincie.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie