Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nissan Sentra schoonste benzineauto ter wereld

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nissan Sentra schoonste benzineauto ter wereld

(30 November 1999)

PERSBERICHT:

Het allernieuwste model van de Nissan Sentra sedan is uitgeroepen tot de schoonste benzineauto ter wereld. De gezaghebbende Amerikaanse instantie California Air Resources Board (CARB) testte de Nissan en kwam tot de conclusie dat de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen bijzonder laag is. De Nissan Sentra CA (Clean Air) voldoet zelfs aan de superstrenge milieueisen die in de staat Californië gelden.

De Nissan Sentra sedan met 1,8 liter benzinemotor is uitgerust met nieuwe milieuvriendelijke technologieën en rijdt op speciale benzine met een laag zwavelgehalte. Dat alles zorgt ervoor dat de nieuwe Sentra nu acht keer schoner is dan het meest milieuvriendelijke model dat momenteel wordt verkocht in Californië. Om het nog duidelijker te zeggen: het is zelfs schoner om de uitlaatgassen van de Sentra in te ademen dan de lucht in de buurt van grote steden!

De ontwerpers van de Sentra hebben veel aandacht besteed aan de OBD II (On Board Diagnostic II). Dit systeem detecteert minutieuze veranderingen in de samenstelling van de uitlaatgassen. Wanneer nodig attendeert het systeem de bestuurder erop dat een bezoek aan de garage nodig is. Daardoor blijft de motor optimaal z'n werk doen.

Wapenfeit
Het belangrijkste wapenfeit van de Sentra is echter dat er nul procent brandstofdampen vrijkomen. Bij de meeste auto's sijpelen benzinedampen continu uit het brandstofsysteem, zelfs wanneer het voertuig geparkeerd
staat. Sommige van deze gassen reageren op zonlicht en creëren smog en dat laatste is weer veroorzaker van verschillende gezondheidsproblemen. De Nissan Sentra elimineert al deze schadelijke gassen.

De nieuwe Nissan Sentra CA beleeft zijn debuut in januari op de Detroit Motorshow. Vanaf februari is het model leverbaar in Californië want alleen in die staat is momenteel benzine met een laag zwavelgehalte verkrijgbaar. In andere staten is alleen benzine te koop met een hoog zwavelgehalte. Dat is tevens de reden waarom het model voorlopig niet naar Europa komt. Nissan is wel van plan de nieuwe milieuvriendelijke technieken ook toe te passen in andere modellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie