Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afspraken overheid en handel over toevoeging vitamine A en D

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Afspraken over toevoeging vitamine A en D

Dinsdag 30 november 1999, persbericht nummer 126

Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

Vertegenwoordigers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Bond van Nederlandse Margarinefabrikanten en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel hebben vandaag het convenant voor de vrijwillige toevoeging van vitamine A en D aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten ondertekend. De vrijwillige toevoeging volgt op het wegvallen van de verplichte toevoeging per 1 december 1999.

Gevitamineerde margarines en aanverwante producten zijn een belangrijke bron van de vitamine A en D voorziening voor de Nederlandse bevolking. De voormalige Voedingsraad (nu onderdeel van de Gezondheidsraad) heeft, uit oogpunt van voedingskundige noodzaak, geadviseerd de toevoeging van vitamines in margarineproducten ook na 1 december te continueren. Vanwege dit volksgezondheidsbelang hebben overheid en bedrijfsleven afgesproken door te gaan met het toevoegen van deze vitamines.

Een ernstig tekort aan vitamine A kan leiden tot nachtblindheid, bloedarmoede en een daling van het weerstandvermogen tegen infecties. Vitamine D is een belangrijke vitamine ter voorkoming van rachitis (Engelse ziekte) en osteoporose.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie