Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadswacht Hoogeveen let op duistere woningen

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen30 november 1999

Stadswacht let op duistere woningen

Stadswacht Hoogeveen en de politie Drenthe starten woensdag 1 december een gezamenlijke actie die het aantal avondinbraken in Hoogeveen moet terugdringen. Woningen waarbij het opvalt dat niemand thuis is, krijgen van de Stadswacht een brief met tips door de bus.

De politie krijgt in het najaar en in de winter regelmatig aangiftes van inbraken die in de namiddag of in de avond zijn gepleegd. Gedurende deze periode is het soms gemakkelijk te zien of de bewoners van een huis afwezig zijn, waardoor het pand meer kans maakt doelwit te worden van inbraak.

Als het de stadswachten tijdens hun controles opvalt dat een huis er onbewoond uitziet, krijgen de bewoners een brief in de bus. In deze brief leggen de stadswachten uit waarom ze denken dat er op dat moment niemand thuis is, met name omdat er geen licht brandt. Met de brief krijgen de bewoners tips voor het geven van een bewoonde indruk van de woning bij afwezigheid. De tips gaan behalve over verlichting ook over het voorkomen van een al te vrije inkijk en afspraken met de buren.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie