Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwemmers genomineerd voor Paralympische Spelen Sydney

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NED. BOND VOOR AANGEPASTE SPORTEN

Dertien zwemmers genomineerd voor Paralympische Spelen Sydney

Bunnik, 30 november 1999 - De NEBAS, de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten, heeft met nog tien maanden te gaan al dertien zwemmers en zwemsters genomineerd voor de Paralympische Spelen van Sydney 2000. Om genomineerd te worden moet je bewezen hebben tot de beste zes en in sommige gevallen tot de beste vier van de wereld te behoren. De zwemsport is sinds jaar en dag het boegbeeld van Oranje tijdens de Spelen. In Atlanta 1996 was Alwin de Groot uit Barneveld de man van de Paralympics met vijf gouden, twee zilveren en een bronzen medaille. Alwin is inmiddels met zijn topsport carrière gestopt. Van de 45 medailles die Nederland in Atlanta behaalde, kwamen er liefst 28 voor rekening van de succesvolle zwemploeg van de coaches Jan de Boer en Tineke van Bentum.

Kansrijk
De Nederlandse ploeg voor Sydney bestaat vooralsnog uit Syree-ta van Amelsvoort
('s Hertogenbosch), Kasper Engel (Maarssen), Joost de Hoogh (Eindhoven), Jurjen Engelsman (Vlaardingen), Mendy Meenderink (Zwolle), Jurgen Lentink (Apeldoorn), Rutger Sturkenboom (Nieuwegein), Chantal Boonacker (Nijmegen), Marion Nijhof (Borculo), Nathalie Groenevelt (Barneveld), Naomi Sprick (Enschede), Jeroen Gottemaker (Nijverdal) en Marcel Kamst (Almelo). Mits ze vormbehoud tonen zijn deze sporters zeker van een retourtje Australië. Kansrijk in Sydney is vooral Jurjen Engelsman, die op de jongste WK drie keer goud, twee keer zilver en twee keer brons behaalde. Goud was er ook voor Joost de Hoogh, Syreeta van Amelsvoort en Kasper Engel. Via centrale trainingen en toernooien houden Jan de Boer en Tineke van Bentum hun mensen scherp. Daarbij wordt toegewerkt naar een piek in Australië. De Boer en van Bentum hebben daarbij een reputatie als kampioenenmakers hoog te houden.

Nederlands Paralympisch Team
De Paralympische Spelen worden gehouden van 18 tot en met 29 oktober 2000 in Sydney, twee weken na de Olympische Spelen. Op de Paralympische Spelen behoort het Nederlands Paralympisch Team tot de absolute wereldtop. Tijdens de afgelopen Spelen in Atlanta eindigde Nederland op de achtste plaats in het medailleklassement. Met een oogst van 17 gouden, 11 zilveren en 17 bronzen medailles kon Oranje wedijveren met de besten van de wereld. De kwalificaties zijn in volle gang. De eisen voor uitzending zijn zeer streng. Naar verwachting zullen ongeveer 110 Nederlandse topatleten zich kwalificeren voor Sydney.


---

Voor meer informatie: Ronald van Vliet, 030 - 659 73 00 of 06 - 225 23 513

30 nov 99 08:44

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie