Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente en huisarts werken verbeteren vestigingsklimaat

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Gemeente en huisartsen werken samen aan verbetering vestigingsklimaat

De gemeente werkt met de Rotterdamse huisartsen samen aan de verbetering van het werk- en vestigingsklimaat voor huisartsen in de stad. Het College van B. en W. heeft ingestemd met een aantal stimuleringsmaatregelen voor de infrastructuur huisartsenzorg. Wethouder Sandra Korthuis (o.m.Volksgezondheid)wil hierover een convenant sluiten met de Districts Huisartsen Vereniging Rotterdam(DHV) en zorgverzekeraar Het Zilveren Kruis. Het doel van de samenwerking is het dreigende tekort aan huisartsen in Rotterdam te voorkomen.

De rol van de gemeente in de verbetering van het vestigingsklimaat bestaat uit het bemiddelen en ondersteunen in het zoeken naar geschikte locaties voor praktijkruimten. Ook wil de gemeente ondersteuning bieden bij het realiseren van zogeheten HOED-constructies (Huisartsen Onder Een Dak). Bij het zoeken naar huisvesting beschouwt de gemeente huisartsenpraktijken als non-profit organisaties. In de nieuwe praktijken moet ruimte zijn voor een arts en ondersteuners zoals een praktijkverpleegkundige en een migrantenvoorlichter.

Op haar beurt heeft de DHV Rotterdam onderzoek laten doen naar de wensen van de huisartsen over de huisvesting, automatisering en andere vormen van ondersteuning. Uit het onderzoek komt naar voren dat een alternatieve vorm van praktijkhuisvesting in de stad noodzakelijk is. Daarnaast blijkt uit het onderzoek, dat de jonge, pasafgestudeerde huisartsen andere wensen hebben over de praktijkvoering, praktijkgrootte en werken in groepsverband. De DHV Rotterdam heeft een plan van aanpak ontwikkeld om o.a.de HOED-huisvestingsvorm, te stimuleren.

De DHV Rotterdam heeft tevens een 'dienstenstructuur' opgezet, die sinds 1 januari 1998 operationeel is. Dit houdt in dat er grootschalig wordt samengewerkt met als gevolg meer ondersteuning, heldere roosters en minder avond en weekeinddiensten en een optimale service aan de patiënten Uit recent onderzoek (september 1999) is gebleken dat de werklast van de huisartsen daardoor is afgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie