Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijven stemmen investeringsgedrag af op het Internet

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
International Data Corporation Benelux

IDC PERSBERICHT


----------------------------------------------------------------------------

Internet gaat Nederlandse markt voor bedrijfsapplicaties domineren

IDC Onderzoek: De Snelle Nederlandse Omslag van ERP naar Ebusiness

Amsterdam, 30 november 1999 - Uit een enquête onder 160 grote Nederlandse ERP-gebruikers door marktonderzoeksbureau IDC blijkt dat deze bedrijven hun investeringsgedrag overduidelijk op het Internet afstemmen. Volgens het onderzoek zal het grootse deel van de voorgenomen investeringen in bedrijfsapplicaties gericht zijn op het Internet. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van IBM Global Services. Uit het onderzoek is verder naar voren gekomen dat gebruikers ERP-systemen steeds meer zien als het fundament om met andere bedrijfsapplicaties een beter rendement te realiseren. Dit betreft doorgaans toepassingen zoals Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM) en e-business. Hoewel voor al deze applicaties een sterke ontwikkeling is voorspeld, zijn het vooral CRM en e-business die de meeste groei zullen vertonen. Uit het onderzoek blijkt een explosieve groei voor applicaties op het web ten behoeve van klanten en leveranciers (e-business) en een 'buitengewoon sterke groei voor CRM-toepassingen.

Een bijzonder gunstige uitgangspositie in deze groeimarkt is weggelegd voor de huidige ERP-leveranciers. Voor de meeste aanvullende applicaties blijkt meer dan de helft tot driekwart van de ondervraagden in eerste instantie te kiezen voor hun vaste ERP-leverancier. Deze leveranciers verkeren daardoor binnen hun eigen klantenkring in een uitstekende positie om de strijd met gespecialiseerde concurrenten aan te gaan.

Figuur 3
Prioriteiten bij ERP Optimalisatie (N=160) Welke van de volgende gebieden integreert u als eerste met uw ERP software?

Bron: International Data Corporation, 1999

Over IDC

Over IDC International Data Corporation (IDC) is een leidinggevend ICT onderzoeksbureau met een wereldwijd netwerk van 500+ analisten in meer dan 40 landen. Zij maakt gebruik van consistente definities, standaards en methoden voor het leveren van nauwkeurige business intelligence op het gebied van wereldwijde IT trends, markten, produkten, leveranciers, prijzen en geografieen.

Met expertise in klantenbehoeften, hardware, software, services en e-commerce levert IDC empirische en kwalitatieve informatie voor het samenstellen van realistische assessments van de eisen van klanten en de toekomstige marktgroei. IDC voert meer dan 200.000 gebruikersonderzoeken uit, inclusief de continue lopende Global IT Survey die de klanten behoeften en bestedingen in 11 verticale markten in 13 landen, waaronder Belgie en Nederland onderzoekt.

IDC's website op www.idcresearch.nl bevat een database waarin alle lokale onderzoeken, bulletins etc. opgezocht kunnen worden. IDC is onderdeel van de Internationale Data Group (IDG). 's Werelds grootste IT uitgeverij met meer dan 2000 gespecialiseerde IT journalisten.

Over IBM Global Services
IBM Global Services is 's werelds grootste aanbieder op het gebied van IT-dienstverlening. De expertise omvat business- en IT-consultancy, projectmanagement, systeemimplementatie, systeemondersteuning en strategische outsourcing. IBM Global Services is onder meer verantwoordelijk voor de selectie, de implementatie en het beheer van uiteenlopende ERP-oplossingen voor IBM-klanten, waaronder software van Baan, JD Edwards, HR Access, Oracle, Peoplesoft en SAP. In 1998 behaalden de 136.000 professionals van IBM Global Services, werkzaam in 160 landen, een omzet van 29 miljard dollar. In Nederland werken circa 3.500 van de
4.800 medewerkers binnen IBM Global Services.

De volledige tekst van het onderzoeksrapport is verkrijgbaar bij:

IBM Global Services
Evelien Vredeveld
Telefoon 020-513 5736


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IDC Benelux (Nederland) Sales & Marketing
(CustomerSupport@IDCresearch.nl) A. Fokkerweg 1
1059 CM Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 - 20 - 669 27 21 Fax: +31 - 20 - 617 55 66

Bezoek onze sites op het worldwide web: www.idcresearch.nl or www.idcresearch.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie