Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SAP AG bedrijfssoftware wint AME Research 1999 Award

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

SAP AG wint AME Research 1999 Award

Meppel, Nederland, Walldorf, Duitsland, 30 november '99 - SAP AG, 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware, heeft tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor van SAP in Walldorf de AME Research Award 1999 in ontvangst genomen. Dieter Matheis, Chief Financial Officer van SAP AG nam de Award in ontvangst van Adriaan Meij, President van AME Research BV.

De Award winnende onderneming is toegekend uit 100 Europese Informatie- en Communicatie Technologie ondernemingen. De toekenning van de prijs geschiedt op basis van een aantal financiële en kwalitatieve criteria. Het onderzoek daartoe is gepubliceerd in het rapport "The European ICT Top 100 Benchmark Report 1999" van AME Research. De objectieve financiële criteria wegen het zwaarst, maar kwalitatieve criteria zoals technologisch leiderschap, strategie en visie, marktaandeel in de eigen sector en klantgerichtheid spelen eveneens een duidelijke rol. Tevens wordt gekeken naar de financieel- en sociaal economische historie van de onderneming.

De jaarlijkse AME Research Award wordt toegekend door AME Research BV, het Europese bureau voor financieel onderzoek van bedrijven en markten in de ICT industrie. De honderd onderzochte bedrijven vertegenwoordigen een omzet van 328 miljard euro in 1998 welke is gerealiseerd door 2 miljoen medewerkers.

In een korte reactie tijdens de ceremonie liet Dieter Matheis weten bijzonder gelukkig te zijn met de toekenning van de Award. "De prijs is tot stand gekomen op basis van onafhankelijk onderzoek en vormt een waardevolle erkenning voor de medewerkers van SAP AG. De toekenning bevestigt de sterke financiële kracht van onze onderneming en de hoge kwaliteit van onze financiële verslaggeving", aldus Matheis.

Adriaan Meij zei dat SAP AG na een vlekkeloze groei sedert de oprichting in 1972 de Award verdient op basis van zijn financiële kracht, sterke groei en sterk overheersend marktaandeel in de eigen kernmarkten. Hij prees SAP AG om zijn hoog gekwalificeerde financiële verslaggeving en constant stabiele resultaat ontwikkeling. Meij: "Daarbij kan SAP AG sedert haar oprichting financieel- en sociaal-economisch bogen op een smetteloos verleden. Dat biedt vertrouwen voor de toekomst van deze in Europa wortelende globale onderneming. Meij bepleitte het tot stand komen van uniforme Europese Accountancy procedures op het hoge niveau van SAP AG en de totstandkoming van één Europese effectenbeurs voor ICT aandelen.

De prijs De AME Research Award wordt jaarlijks toegekend op basis van onafhankelijk financieel- en kwalitatief onderzoek dat wordt verricht door AME Research BV, het Europese bureau voor financieel bedrijf- en marktonderzoek in de ICT Industrie.

Het branche specifieke onderzoek van AME Research is gepositioneerd tussen de European Business Press en high end technology research. AME Research telt 6 medewerkers en maakt een sterke groei door. De prijs wordt toegekend aan ondernemingen die zich in een jaar zeer sterk onderscheiden in financiële prestaties en kwaliteit. In 1998 werd de beste prestatie geleverd door Computer Management Group PLC.

De Award: Romeinse Stoel De Award is een sculptuur in brons van de Romeinse Stoel ontworpen door Katharina Netto en vormgegeven door Judith Velasquez en gegoten in het atelier van beeldend kunstenaar Henri de Vries. De Romeinse Stoel symboliseert het hoogstaande Europese niveau van recht, cultuur en ondernemerschap waaraan de winnende onderneming een belangrijke bijdrage levert.

De Romeinse Stoel Het onderzoek Het onderzoek bestaat uit twee fasen. In de eerste fase worden de Europese ICT ondernemingen onderzocht op hun financiële performance naar omzetgroei, winstgevendheid, rendement, liquiditeit en solvabiliteit. Op basis hiervan wordt een objectieve rating vastgesteld. In de tweede fase wordt op basis van het verleden en de actualiteit en permanent onderzoek van de ondernemingen een oordeel gevormd over kwalitatieve prestaties zoals marktaandeel in kernmarkt, prestatie ten opzichte van de marktgroei, technologisch leiderschap, R&D inspanning, strategie en visie, kwaliteit van het management, klantgerichtheid, algemene kwaliteit van de werkgelegenheid en opleiding.

Dit kwalitatieve oordeel kan een invloed hebben op de eindrating van nihil tot ruim 30% in positieve of negatieve zin. Uit beide fasen ontstaat de in het rapport The European ICT Top 100 Benchmark Report 1999 gepubliceerde eindrating. Deze loopt op van "very weak" tot "excellent". De tweede en de derde plaats in de eindrating 1999 worden ingenomen door CMG en Getronics NV.

Over SAP SAP, wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfsbrede zakelijke software, gebruikt de kracht van haar branche-georienteerde oplossingen voor de realisatie van mySAP.com. mySAP.com is een open interactieve zakelijke omgeving, waarmee organisaties van iedere omvang via Internet gebruik kunnen maken van SAP-oplossingen. Hierdoor zijn hun medewerkers, klanten en partners optimaal toegerust om met een gepersonaliseerde toepassing te profiteren van de opkomende Internet-economie. Met mySAP.com kunnen organisaties het Internet gebruiken om efficiënter en sneller te werken door een optimaal beheer van de Supply Chain, onderhoud van strategische partnerships, een kortere introductieperiode voor nieuwe producten en diensten, het delen van digitale informatie en het verhogen van de productiviteit en de aandeelhouderswaarde. SAP is genoteerd aan diverse beurzen, inclusief die van Frankfurt en New York, onder het symbool SAP. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com/.

Over AME Research BV AME Research BV is in 1998 opgericht op basis van 15 jaar research journalistieke activiteiten in de ICT industrie door haar oprichter Adriaan Meij. De onderneming is gespecialiseerd in diepgaand bedrijf-, markt- en beleggingonderzoek in de ICT industrie bestemd voor het management van ICT bedrijven, uit de beleggingswereld en in de financiële industrie. AME Research publiceert analyses en rapporten in druk en online en verricht maatwerk onderzoek.. De onderneming biedt werk aan 6 medewerkers en behaalt in 1999 een met 34% gestegen winstgevende omzet van 310.000 euro. Zie voor meer informatie www.ame.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie