Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van der Ploeg bemoemt nieuwe leden bestuur Wereldomroep

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 30-11-1999 Home

Persbericht
Nummer: 164

Van der Ploeg bemoemt nieuwe leden in bestuur Radio Nederland Wereldomroep

Staatssecretaris Van der Ploeg heeft met ingang van heden een nieuw lid, mevrouw Van Heemskerck Pillis-Duvekot, benoemd in het bestuur van de Wereldomroep en mevrouw van den Hul-Ompta herbenoemd voor een volgende zittingstermijn. De duur van de benoemingen is drie jaar.

In het bestuur expireerde eerder dit jaar de benoemingstermijn van mevrouw drs. J.J.Th. (Jannie) van den Hul-Omta (1948). Zij is sinds juni 1999 lid van de CDA-fractie in de Eerste Kamer. Daar houdt zij zich bezig met onderwijs, wetenschapsbeleid en cultuur. Voorts is zij voorzitter van de besturenraad voor het Protestant-Christelijk Onderwijs, secretaris van het Inter Provinciaal Overleg en lid van het dagelijks bestuur van het CDA.

Mevrouw S. (Sari) Van Heemskerck Pillis-Duvekot (1940) is voormalig lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Als kamerlid heeft zij jarenlang als mediawoordvoerdster opgetreden. Zij is momenteel onder meer Voorzitter van het Centrum Nederlandse Muziek, waarmee de Wereldomroep intensief samenwerkt bij de promotie van Nederlandse muziek in de vorm van radio-uitzendingen, internationale Nederlandse Radio-muziekweken en de productie van klassieke CD's.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie