Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nortel Networks wint onderscheiding voor glasvezelnetwerk

Datum nieuwsfeit: 30-11-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

NORTEL NETWORKS WINT DE EUROPESE 'INVESTOR IN EXCELLENCE'-ONDERSCHEIDING VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN HET
PAN-EUROPESE NETWERK VAN BT

Londen, UK, 30 november 1999 - Nortel Networks heeft de algehele 'Investor in Excellence'-onderscheiding gewonnen van BT, na de voltooiing van de eerste fase van de aanleg van Europa's grootste
glasvezelnetwerk-infrastructuur. Nortel Networks won de onderscheiding van 200 medekandidaten. De onderneming is de belangrijkste leverancier ter wereld van optische netwerken met hoge capaciteit.

De krachtige positie van Nortel Networks op de markt voor glasvezelverbindingen zet zich onverminderd voort, zoals de toekenning van de onderscheiding aantoont. De 'Investor in Excellence'-onderscheiding volgt op een recente bekendmaking van de investering (US$ 400 miljoen) in optische netwerken en componenten en het behalen van een nieuw snelheidrecord in glasvezelnetwerken. Eerder dit jaar demonstreerde Nortel Networks haar eerste 80Gb/s-systeem buiten het laboratorium tijdens Telecom '99.

Nortel Networks kreeg de onderscheiding voor de aanleg van BT's netwerk, dat volgens de huidige plannen meer kilometers glasvezelkabel zal omvatten dan enig ander Europees netwerk en dat de mogelijkheden van BT en haar Europese partners sterk zal vergroten. Nortel Netwerks blijft zich inzetten voor snelle, betrouwbare en voordelige infrastructurele voorzieningen, die de wereld voor Internet moeten openstellen.
Voor beheer en onderhoud heeft Nortel Networks een productenaanbod dat over het gehele verbindingstraject de hoogste prestaties garandeert: Preside. Het netwerk is gebaseerd op technologieen als SDH (Synchronous Digital Hierarchy) bij de apparatuur en D-WDM (Dense-Wavelength Division Multiplexing) bij optimalisering van datastromen, multimedia, Internet en spraak.

Nortel Networks
Nortel Networks is wereldwijd een toonaangevend leverancier van draadloze en draadgebonden oplossingen voor telefonie, data en Internet. De ondern eming behaalde in 1998 een omzet van US$17,6 miljard en heeft de belangrijkste telecombedrijven, service providers en ondernemingen ter wereld als klant. Tegenwoordig is Nortel Networks bezig met de bouw van een zeer krachtige Internetinfrastructuur, die betrouwbaarder en sneller is dan wat er tot dusverre beschikbaar was. De gehele prijsstructuur en kwaliteit van netwerkverbindingen en Internet wordt daarmee herzien. De opzet van 'Unified Networks', waar Nortel Networks zich sterk voor maakt, luidt een nieuw tijdperk in van samenwerking, communicatie en handel. Meer informatie over Nortel Networks is te vinden op de website: www.nortelnetworks.com.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nortel Networks
Tom Pappas
Regional Marketing Manager Benelux
tel: +31 - (0)23 - 5673723

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie