Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Den Haag wil welzijnsaccommodaties beter gebruiken

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

30 november 1999

Gemeente wil welzijnsaccommodaties intensiever gebruiken

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag ingestemd met een raadsvoorstel om het gebruik van welzijnsaccommodaties te optimaliseren. Met dit voorstel wordt de leegstand van ruimten in de welzijnsaccommodaties teruggebracht.

Uit onderzoek is gebleken dat er regelmatig ruimten leegstaan in door de gemeente gesubsidieerde welzijnsaccommodaties. Tegelijkertijd zijn er vrijwilligersorganisaties die behoefte hebben aan meer mogelijkheden om van de beschikbare ruimten gebruik te kunnen maken. Met het vandaag gepresenteerde raadsvoorstel wordt een tweeledig doel bereikt. Het gebruik van welzijnsaccommodaties wordt geoptimaliseerd en vrijwilligersorganisaties krijgen meer mogelijkheden om gratis gebruik te maken van deze ruimten. In het beleidsprogramma 1998- 2002 zijn het intensiever gebruik van welzijnsaccommodaties en de stimulering en waardering van het vrijwilligerswerk in onze gemeente beleidsprioriteiten.

Het college stelt voor om de volgende organisaties in aanmerking te laten komen voor het gratis gebruik van ruimte:


-

sociaal-culturele vrijwilligersorganisaties (sociaal-cultureel werk voor migranten, scouting, vrouwen, gehandicapten, Christelijke Jongeren Verenigingen/gereformeerde jongeren Verenigingen) : uitbreiding van 3 naar 4 dagdelen per week..


-

overige vrijwilligersorganisaties die passen binnen het gemeentelijk welzijnsbeleid (met name nieuwe migrantenorganisaties): 4 dagdelen per week


-

ouderensociteiten: uitbreiding van 1 naar 2 dagdelen per week


-

wijkbusorganisaties: 3 dagdelen per week


-

bewonersorganisaties: mogelijkheid om fulltime gebruik te maken van kantoorruimte tegen inlevering van hun huisvestingsbudget.

Verder stelt het college voor om in Laak, Centrum en Escamp kantoorverzamelvoorzieningen te realiseren voor vrijwillige migrantenorganisaties. In de Schilderswijk is reeds zoþn voorziening operationeel. Ter versterking van de sociale cohesie in de wijken stelt het college voor een gelimiteerd aantal instellingen in aanmerking te laten komen voor het gebruik van ruimte tegen een gereduceerd tarief: de sociale huur. Voor een sociale huur komen in aanmerking gesubsidieerde vrijwilligersorganisaties die reeds in aanmerking komen voor gratis gebruik van ruimte en daarnaast extra dagdelen wensen. Daarnaast gaat het om organisaties die samenwerken met gesubsidieerde welzijnsorganisaties. Het college wil per 1 januari 2000 beginnen met de optimalisering van het ruimtegebruik in de DWO-gebieden Laak, Escamp en Schilderswijk. In 2001 kan de optimalisering van het ruimtegebruik stadsbreed worden ingevoerd.

Verdere procedure

De raadscommissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie bespreekt het raadsvoorstel op woensdag 8 december a.s. De gemeenteraad neemt hierover op 16 december een besluit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie