Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie: Productgericht werken in de gezondheidszorg

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

19 november 1999

Conferentie 'Het product mens: De Haagse STIOM als een antwoord op doorgeschoten productgericht werken in de gezondheidszorg'.

Op woensdag 1 december 1999 organiseert Bureau Public Health van de dienst OCW (Onderwijs, Cultuur en Welzijn) met STIOM (de Stichting Ondersteuning Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening) een conferentie met als titel 'Het product mens: De Haagse STIOM als een antwoord op doorgeschoten productgericht werken in de gezondheidszorg'. De STIOM is een werkorganisatie waarin zijn vertegenwoordigd zorg- en hulpverleners uit verschillende disciplines. De STIOM zet zich in voor de vernieuwing van de gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening in het stadsdeel Centrum van Den Haag. De stichting bestaat nu vijf jaar. Vanwege het eerste lustrum wordt een conferentie georganiseerd waarin de lessen van vijf jaar ervaring worden gepresenteerd en bediscussieerd. Tijdens de conferentie staat de vraag centraal of in de zorg en het welzijnswerk sprake is van een verstoring van het evenwicht tussen product- en mensgericht werken. Met andere woorden is er een gezondheidszorg mogelijk die meer aandacht heeft voor de leefwereld van mensen en toch betaalbaar blijft. Voor de conferentie zijn uitgenodigd politici, bestuurders en medewerkers uit de gezondheidszorg en de maatschappelijke dienstverlening. Mevr. dr. E. Borst-Eilers, minister van VWS, opent de conferentie. Zij zal de Haagse zorgvernieuwing als inspiratiebron voor (nieuw) gezondheidsbeleid belichten. De voorzitter van de STIOM, mevr. drs. J.C.W. Vlug zal de minister het eerste exemplaar uitreiken van het rapport 'VIJF JAAR STIOM; ervaringen op het grensvlak van gezondheidszorg en welzijn'. Burgemeester drs. W.J Deetman van Den Haag zal tijdens de afsluiting van de conferentie de betekenis en werkwijze van STIOM plaatsen in het kader van het Grote Stedenbeleid.

De Stichting Ondersteuning Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening (STIOM) is een werkorganisatie die zicht richt op vernieuwing van de gezondheidszorg en de maatschappelijke dienstverlening in stadsdeel Centrum van de gemeente Den Haag. Bij de STIOM zijn betrokken huisartsen, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, medewerkers van Parnassia en het onderwijs. De STIOM breidt zich uit naar andere stadsdelen, te beginnen in stadsdeel Segbroek. Binnen STIOM brengt een projectleider betrokkenen uit de zorg, de maatschappelijke dienstverlening en het onderwijs bij elkaar om antwoorden te zoeken op complexe vragen. Deze nieuwe aanpak levert een bredere kijk op de vereiste dienstverlening en komt de kwaliteit ten goede.

Het programma van de conferentie is als bijlage bij dit persbericht gevoegd.

Locatie. De conferentie 'Het product mens: De Haagse STIOM als een antwoord op doorgeschoten productgericht werken in de gezondheidszorg' wordt gehouden op woensdag 1 december 1999, van 09.15 tot 17.30 uur in theater en zalencentrum 'Concordia', Hoge Zand 42 te Den Haag; tel. 070 - 302.2680.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie