Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie Onkruit tegen oorlogsspeelgoed

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

| De Vredessite / Nieuws 1999 |

Koop geen oorlogsspeelgoed


24 november 1999. Onkruit Vergaat Niet! wil oproepen tot landelijke akties tegen de verkoop van oorlogsspeelgoed. Het mooiste is als de akties plaatsvinden in de week voor Sinterklaas en eventueel voor kerst.
Mensen kunnen heel simpel akties zelf of in een klein groepje organiseren. Er zijn zelfs al pamfletten beschikbaar om tijdens akties uit te delen. Je kunt er voor kiezen de akties heel laagdrempelig te houden door alleen met een spandoek voor de ingang van een speelgoedzaak te gaan staan. Maar je zou het ook wat interessanter kunnen maken door waarschuwende stickers op verpakkingen te plakken, of misschien zelfs oorlogsspeelgoed uit de schappen halen en centraal in de winkel neerleggen en dat stuk afzetten met waarschuwende borden en afzetlint of zoiets dergelijks. Echter als je dit laatste doet wees dan wel voorzichtig dat je geen vernielingen pleegt en beleefd blijft naar personeel en hen rustig uitlegd wat de bedoeling is. Het idee van deze akties komt vanuit de werkgroep Paasmars, welke komend jaar op tweede paasdag een demonstratie tegen de wapenindustrie zal houden, met daaraan gekoppeld een paasaktiekamp in Twente. Met deze kleine akties willen we aandacht vragen voor een van de oorzaken van (zinloos) geweld op straat en elders. Speelgoedwapens en (computer)oorlogsspelletjes vervagen de grens tussen werkelijkheid en fixie. Het wordt steeds normaler gevonden om met een wapen te lopen of in termen van oorlog te denken. Van jongs af aan al!!
We hopen met deze akties mensen bewust te maken van de waanzin van oorlogsspeelgoed dat de geest van kinderen al vroegtijdig verziekt.
Iedereen kan onder de naam Onkruit Vergaat Niet! aktie voeren, zolang deze akties gericht zijn tegen het militarisme en de nucleaire industrie. En zolang men de basisprincipes van geweldloos direkte aktie respecteerd.
Pamfletten zijn te bestellen bij:
Jan 053-4333558
Yvonne 030-2382218
Op deze nummers is ook meer informatie te verkrijgen over het hoe en wat van de akties.
In Utrecht en Enschede gaat in elk geval aktie gevoerd worden Voor Utrecht is daarvoor het volgende bekend:
- WOENSDAG 1 DECEMBER -

* verzamelen 18.00u Oudegracht 229 (3x bellen) axie tijdens koopavond!!!!
___________________

Onkruit Vergaat Niet! EN EEN VREDESLEGER BESTAAT NIET! ontwapen voor een vreedzame wereld
Onkruit Vergaat Niet!
postbus 85069
3508 AB Utrecht
(onkruit@yahoo.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie