Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen Marijke Vos (GroenLinks) over A-label wasmachines

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks

Vragen van Marijke Vos over A-label wasmachines

Marijke Vos heeft aan de minister van Economische Zaken en VROM de volgende vragen gesteld naar aanleiding van het onderzoek van de consumentenbond, waaruit onder andere is gebleken dat geen enkele machine de energieklasse A haalt, terwijl zeven van de elf onderzochte machines het A-label claimen.

Wat is uw reactie op dit onderzoek en welke conclusies trekt u hieruit?

Wat is het resultaat van het ECD/TNO-onderzoek op dit concrete punt? Welk aandeel wasmachines haalt volgens dit onderzoek de aangegeven energieklasse niet?

Wat is uw mening over de mogelijkheid dat een afwijking van 15% tussen het aangegeven en het feitelijke energieverbruik toegestaan is? Is Nederland verplicht deze ruime afwijking toe te staan of zijn er, juridisch gezien, mogelijkheden deze marge te beperken, ten einde de consument ook werkelijk voor te lichten over het product dat hij koopt?

Gaat u de gebrekkige labeling en voorlichting in Europees verband aan de orde stellen om tot verbetering te komen? Zo nee, waarom niet?

Hoe intensief zal de ECD in de komende periode de juistheid van de labeling van alle apparaten controleren? Hoe groot schat u de pakkans in?


1 december 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie