Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Memisa start campagne 'Aids: de stille oorlog'

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MEMISA

Memisa start campagne 'Aids: de stille oorlog'

Rotterdam, 29 november 1999

PERSBERICHT

In Afrika al 50 miljoen aids-wezen

Memisa start campagne 'Aids: de stille oorlog'

Memisa start 1 december, Wereld Aids Dag, haar campagne 'Aids: de stille oorlog'. 'Geen oorlog met wapens, maar ziektes en virussen doodden hier in Zambia de afgelopen vijf jaar al meer dan 700 duizend mensen', zegt Memisa-arts Piet Reijer. Ieder jaar raken in Zambia ongeveer 150.000 volwassenen en 25.000 baby's besmet met het dodelijke virus. Ter vergelijking: in Nederland is slechts één op de 1000 mensen met HIV besmet.

Het gevecht tegen aids is in het sub-Saharagebied in Afrika een dagelijkse strijd. Memisa wil met de decembercampagne aandacht vragen voor deze strijd. Reijer: 'Wij moeten ervoor zorgen dat de sterfte afneemt doordat minder mensen besmet raken. En dat is mogelijk. Sinds een paar jaar zien we al de effecten van voorlichting. Het aantal jonge mensen dat wordt geïnfecteerd, neemt in verschillende landen af. Om dit effect te vergroten is bestrijding van de ziekte en voorlichting hard nodig. Ook het ondersteunen van de zieken, de stervenden en hun familie is heel belangrijk. Kinderen vormen het grootste probleem. Op het ogenblik zijn er 50 miljioen aids-wezen in het continent Afrika. Van groot belang is dat zij zicht op een toekomst krijgen.'

Tot het moment dat Afrikaanse landen lokaal hiv-remmende middelen kunnen produceren, vormen thuiszorg en voorlichting de belangrijkste pijlers van aidsbestrijding. Met de opbrengsten van de campagne ondersteunt Memisa haar artsen in ontwikkelingslanden bij het opzetten van diverse aidsprojecten.


----------------------------------------------------------------------

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie