Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bureaucompetitie om prototype elektronisch loket overheid

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Wie maakt het elektronisch loket zichtbaar?

Het referentiemodel van het elektronisch loket beoordelen en visualiseren. Dat wordt aan ontwikkelaars van elektronisch dienstverlening gevraagd door het programmabureau Overheidsloket 2000. De winnaar van deze bureaucompetitie komt als eerste in aanmerking om het prototype van het elektronisch loket te bouwen.

Offertetraject
Ontwikkelaars van applicaties van elektronische dienstverlening worden uitgenodigd deel te nemen aan de competitie rondom de ontwikkeling van 'het referentiemodel elektronisch loket'. Het programmabureau stelt hen in de gelegenheid om een offerte uit te brengen voor het beoordelen van een reeds ontwikkeld concept referentiemodel. Ten tweede vraagt het programmabureau van hen een presentatie die een visuele weergave geeft van de werking van het elektronisch loket.

Bouw prototype elektronisch loket virtuele gemeente

Uit alle ingezonden offertes zal het programmabureau drie partijen selecteren en aan hen de opdracht verlenen om de beoordeling te geven op het referentiemodel en om de presentatie te ontwikkelen. Op basis van de uitvoering van deze opdracht zal een door het programmabureau samengestelde jury uiteindelijk één partij selecteren. Deze winnaar van de competitie komt als eerste in aanmerking om het prototype van een elektronisch loket te ontwikkelen.

Achtergrond
Het referentiemodel voor het elektronisch loket is gebaseerd op het gedachtegoed van OL2000, en op huidige en toekomstige ontwikkelingen in elektronische dienstverlening. Het geeft aan op welke wijze de elektronisch dienstverlening tussen burger en overheid idealiter ingericht kan worden. Het zal een hulpmiddel zijn voor managers en projectleiders van geïntegreerde (en elektronische) publieksdienstverlening. Aan ICT-ontwikkelaars biedt het een handreiking om nieuwe technieken en standaarden te ontwikkelen die noodzakelijk zijn voor het realiseren van het elektronisch loket.
Het elektronisch loket zal het gemak van de burger dienen in de contacten met de overheid.

Meer informatie en de offerteaanvraag
Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met dhr. C. F.M. Boot, adviseur Programmabureau OL2000. Telefoon 070 - 306.06.26. De offerteaanvraag kunt u vinden op de website van het programmabureau: www.OL2000.nl. Vanaf 3 december is daar ook het concept van het referentiemodel te vinden.


*****************************************
Coen F.M. Boot
Adviseur Overheidsloket 2000
tel. 070-306.06.26, toestel 221
e-mail: (coen@ol2000.nl)
Adres: Herengracht 17-19, Den Haag
Postbus 20011, 2500 EA, Den Haag
www.ol2000.nl

*****************************************

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie