Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Helder vraagt gastgezinnen voor oud-bevrijders Canada

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

canadezen nog één keer naar ons land:

betreft: GASTGEZINNEN GEVRAAGD VOOR OUD-BEVRIJDERS week: week 48

Nog één keer willen ze naar hun tweede vaderland komen, de Canadese oorlogsveteranen die ons vijfenvijftig jaar geleden van het Duitse juk hebben verlost. Om hun gevallen strijdmakkers te herdenken, maar ook om de vijfenvijftigste verjaardag van de bevrijding te vieren maken ze graag nog een keer de overtocht naar ons land. Het Nationaal Comité Thank you Canada is dan ook druk bezig met het opzetten van een programma waaraan de bezoekers kunnen deelnemen. De activiteiten zijn gepland tussen 28 april en 10 mei 2000.

gastgezinnen

Evenals vijf jaar geleden heeft het Nationaal Comité de burgemeesters in ons land verzocht mee te werken aan de ontvangst van de veteranen en de organisatie van gratis huisvesting bij gastgezinnen in hun gemeenten. Ook Den Helder heeft een dergelijk verzoek gekregen, en de gemeente heeft hierop positief gereageerd. Daarom doen wij hierbij een oproep aan mensen die in de genoemde periode oud-strijders een gratis verblijf op basis van vol pension willen aanbieden.

Op die manier kunnen wij nog een keer onze dankbaarheid voor onze vrijheid tonen, want gezien de leeftijd van de meeste veteranen mogen we ervan uitgaan dat zij voor de laatste keer in hun leven ons land zullen bezoeken. wie?

Het maakt niet uit of u jong bent, of al wat ouder. Waar het om gaat is dat u in de genoemde periode de tijd heeft om tenminste twee mensen als gast in uw huis op te nemen: een oorlogsveteraan en een begeleider. Houdt u er rekening mee dat het om al wat oudere mensen gaat. Verder stellen zowel het nationaal als het plaatselijk comité een programma op, waaraan de gasten kunnen deelnemen. Zij worden per bus naar de betreffende locaties vervoerd, maar u moet hen dan wel even naar de centrale opstapplaats brengen en hen `s avonds daar weer ophalen. In het programma zijn ook rustdagen opgenomen. Misschien kunt u die gebruiken om uw gasten wat meer van Den Helder en omgeving te laten zien. Natuurlijk is enige kennis van de Engelse taal wel gewenst.

aanmelden

Helaas beschikken wij nog niet over meer gegevens die op dit moment voor u van belang kunnen zijn. Zo weten we ook nog niet hoeveel Canadezen zich aanmelden voor een bezoek aan ons land. Daarover is in januari volgend jaar meer bekend. Een en ander betekent ook dat wij niet met honderd procent zekerheid kunnen zeggen of u ook mensen krijgt toegewezen. Het spreekt vanzelf dat wij u hierover op de hoogte houden wanneer u zich aanmeldt.

Heeft u vragen, of wilt u zich direct al aanmelden als gastgezin, dan kunt u contact opnemen met José van der Burg van het bureau Communicatie van de gemeente, telefoon 0223 - 671362.
_________________________________________________________________

laaste verandering: december 01, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie