Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dienst Welzijn gemeente Den Helder volop in beweging

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Dienst Welzijn volop in beweging

betreft: BEGROTING
week: week 48

De dienst Welzijn gaat haar tweede bestaansjaar in. Voor het komend jaar staan onder andere de volgende onderwerpen op de agenda:

Onderwijs en Educatie

Een zelfstandig openbaar onderwijs zal volgend jaar een feit zijn. Er moet nog wel een besluit worden genomen over de huisvesting van diverse soorten scholen in de gemeente Den Helder. Ook komt er een plan voor het vervangen van de inrichting van de gemeentelijke gymnastieklokalen, evenals een onderhoudsplan voor deze gebouwen.

Cultuur en Recreatie

Triade neemt in de loop van volgend jaar een nieuw onderkomen in gebruik, waardoor de stichting zich eindelijk ook `bouwkundig' kan presenteren als de krachtige, toonaangevende instelling voor kunstzinnige vorming die het al jaren is.

Voor schouwburg De Kampanje zal 2000 onder meer in het teken staan van de uitbreiding van de foyer- en vergaderruimten bovenop de huidige foyer en het verbeteren van de bespeelbaarheid van de kleine zaal. Ook vindt er volgend jaar een discussie plaats over de voor en nadelen van een mogelijke privatisering van de schouwburg.

De Ontwikkelingsvisie gemeentelijke Sportparken is de leidraad voor de toekomstige herinrichting van de buitensportvoorzieningen, waaronder de herstructurering van het voetbal en de huisvestingsproblematiek van hockeyvereniging Hermes.

Wat de kustrecreatie betreft volgt de gemeente met grote belangstelling de nieuwe beleidsontwikkelingen bij rijk en provincie. Die kunnen namelijk grote gevolgen hebben voor onze regio. Den Helder streeft naar betere mogelijkheden voor recreatie op het strand, op sommige plaatsen het gehele jaar door.

Sociale voorzieningen en Maatschappelijke dienstverlening

De dienst Welzijn werkt aan het bijstellen van het minimabeleid, dat niet alleen geld voor cliënten van de dienst zelf maar voor alle mensen in Den Helder die een minimun inkomen hebben. Zo kunnen álle minima van een collectieve ziektekostenverzekering gebruik maken. Ook krijgen ze de kosten van het lidmaatschap van de bibliotheek vergoed.

In 2000 zal het Centrum voor Werk en Inkomen haar deuren kunnen openen. In dit centrum werken de gemeente, het Arbeidsbureau en de uitvoeringsinstellingen sociale zekerheid samen. Hierdoor kunnen werkzoekenden op één locatie terecht voor zowel werk als voor een uitkering. De laatste tijd is er veel gesproken over de centrumfunctie van Den Helder op het gebied van maatschappelijke opvang, verslavingszorg en vrouwenopvang. Gelet op politieke uitspraken uit Den Haag verwacht de gemeente dat Den Helder ook gewoon centrumgemeente blijft.

De gemeente heeft inmiddels de zogenaamde Criemgelden ontvangen om problematische Antilliaanse jongeren te helpen. Hiermee kan een deel van de bestaande projecten voor deze jongeren worden voortgezet. Daarnaast wil de gemeente Antilliaanse jongeren begeleiden vanaf het moment dat zij dreigen de school te verlaten tot het moment dat zij een baan vinden, zodat zij niet buiten de boot vallen.

Ook het jongerenbeleid is volop in beweging: in 2000 is het plan gereed waarmee de gemeente het probleem van het voortijdig schoolverlaten kan aanpakken. Doel hiervan is dat alle Helderse jongeren de arbeidsmarkt opgaan met tenminste een diploma.

Voor de kinderen uit Nieuw Den Helder zullen er na schooltijd activiteiten worden georganiseerd. Volgend jaar verschijnt een nieuwe nota "spelen" , waarin staat aangegeven welke speelvoorzieningen per wijk zullen worden opgeknapt en welke speelplaatsen helemaal opnieuw worden ingericht.

_________________________________________________________________

laaste verandering: december 01, 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie