Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor grootschalige culturele projecten in 2000

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

PERSBERICHTEN

NUMMER: 99-157
DATUM: 1 december 1999

Subsidie voor grootschalige culturele projecten in 2000

Het College van Gedeputeerde Staten stelt voor aan Provinciale Staten om subsidie toe te kennen aan drie grootschalige culturele projecten. Twee van deze projecten hebben betrekking op de "Mythe van de gezonken zee". Provinciale Staten nemen op 13 januari 2000 een beslissing over de toekenning van de subsidies. De Stichting Wende 2001 wil in de zomer van
2001 "De mythe van de gezonken zee" opvoeren in landschapskunstwerk "De Aardzee". De Aardzee wordt hiervoor aangepast tot een openluchttheater. "De mythe van de gezonken zee" is een volksspektakel met theater, muziek en beeldende kunst. Dit jaar is een begin gemaakt met de voorbereidingen; men heeft een projectplan, een PR-plan en een synopsis gemaakt. In 2000 wil men beginnen met het uitvoeren van een eerste aanzet, de proeve. De proeve is noodzakelijk om de definitieve uitvoering van "De mythe van de gezonken zee" goed voor te bereiden. De proeve omvat onderzoek naar de technische mogelijkheden (geluid, licht en decor) en vier voorstellingen van amateurverenigingen, onder professionele leiding. Deze voorstellingen worden gehouden in mei en juni 2000 en bestaan uit klassieke muziek, musical, dans en popmuziek. De klassieke muziek wordt verzorgd door de Stichting Flevolands Symfonie Orkest. Hiervoor heeft de stichting subsidie aangevraagd. De gemeente Noordoostpolder heeft subsidie aangevraagd voor het project "Flevoland-art/Flevo-landart, Kunstbeurs van de twaalfde provincie". Het betreft één centrale tentoonstelling voor heel Flevoland, in samenwerking met een groot aantal instellingen. De deelnemers aan de tentoonstelling zijn twaalf Flevolandse galerieën/ kunsthandels/bemiddelaars, twaalf galerieën van buiten de provincie, twaalf professionele Flevolandse kunstenaars en twaalf pas afgestudeerde Flevolandse kunstenaars. De tentoonstelling wordt gehouden in Emmeloord. Het college stelt voor om fl. 52.200,-- beschikbaar te stellen aan de Stichting Wende 2001 , fl. 41.600,-- aan de Stichting Flevolands Symfonie Orkest en fl. 60.000,-- aan de gemeente Noordoostpolder.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie