Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestuur buurtpreventie Rooswijk in Zaanstad treedt terug

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Resterend bedrag voor preventie naar basisscholen De Zoeker en Sjalom BESTUUR BUURTPREVENTIE ROOSWIJK NOORD TREEDT TERUG

Het dagelijks bestuur van de buurtpreventieprojecten in Rooswijk Noord treedt per 1 december af en laat buurtpreventieactiviteiten weer organiseren door de bewoners zelf. Dit is besloten in overleg met de sectie veiligheid van de gemeente Zaanstad. Het resterende budget schenkt het bestuur op dinsdag 30 november om 10.15 uur aan de basisscholen De Zoeker en Sjalom in Rooswijk. Met dit bedrag kunnen de scholen zelf preventiemaatregelen nemen, zoals het verwijderen van graffiti en veiligheidsglas in het computerlokaal.

In Rooswijk Noord fungeerden sinds 1995 vijf buurtpreventieprojecten. De coordinatie van deze projecten lag in handen van het dagelijks bestuur. Doel van deze projecten was het verminderen van criminaliteit en het bevorderen van het veiligheidsgevoel en de sociale controle in de buurt. Buurtpreventie Rooswijk initieerde acties zoals het verbeteren van het hang- en sluitwerk. het merken van kostbare spullen en voorlichting over brandpreventie. Ook hield men in 1997 een informatiemarkt voor de buurt en in juni van dit jaar organiseerde Rooswijk in samenwerking met de sectie veiligheid, andere buurtpreventieprojecten en de wijkorganisatie een thema avond 'Kinderen en Veiligheid'.

Bepaald niveau bereikt
Het jaaste jaar werden er nauwelijks meer activiteiten georganiseerd. Er is een bepaald niveau bereikt; de sociale controle is immers op een goed niveau en er doen zich nog maar weinig problemen voor in de wijk. Daarom besloot het dagelijks bestuur op 1 december terug te treden en de veiligheidsactiviteiten weer door de buurtbewoners zelf te laten organiseren. Buurtbewoners kunnen voor veiligheidsvraagstukken vanaf deze datum ook weer zelf 'winkelen' bij gemeente en politie.

Zaanstad, 25 november 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie