Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen
Inbrekers verdachte van woninginbraken/
Woensdag 1 december 1999

Politie zoekt eigenaren van in beslag genomen goederen

Inbrekers verdacht van tientallen woningkraken
Politie zit met groot aantal in beslag genomen goederen

De politie heeft ruim twee weken geleden een 25 en 32-jarige man, zonder vaste woonplaats, op heterdaad aangehouden bij een woning inbraak aan de Ribesstraat in de stad Groningen. Beide verdachten werden betrapt toen zij aan de achterzijde van de woning binnenklommen. Uit de woning werd een zak met kleingeld en een fototoestel weggenomen. Bij een tweetal huiszoekingen in de stad Groningen, onder leiding van een rechter commissaris, trof de politie diverse van diefstal afkomstige goederen aan. Deze werden in beslag genomen. Ook een 26-jarige vrouw uit de stad werd afgelopen week aangehouden. Zij wordt verdacht van heling van goederen.

Uit het daarop volgend onderzoek is gebleken dat de verdachten zich hebben schuldig gemaakt aan enkele tientallen inbraken in het noorden en westen van de stad Groningen. Door hen werden daarbij allerlei goederen weggenomen, waaronder geld, radio-apparatuur, tassen, sieraden etc. Een deel van de goederen werd door de verdachten verkocht. Zij besteedden de opbrengst aan eigen levensonderhoud. De goederen die niet konden worden verkocht bleven achter op een tweetal verblijfsadressen. De goederen zijn door de politie in beslag genomen.

De politie kan de tientallen goederen niet plaatsen bij de uiteindelijke eigenaren. Daarom heeft de politie enkele fotoboeken gemaakt, die te bezichtigen zijn op de wijkbureau?s Noord aan de Korreweg; wijkbureau West aan de Diamantlaan en wijkbureau Zuid aan de Vondellaan te Haren. Inwoners uit het noordwesten van de stad, bij wie het afgelopen jaar een woninginbraak is gepleegd kunnen tijdens kantooruren aan deze bureau?s de boeken inkijken. De politie hoopt op deze manier een deel van de goederen terug te kunnen bezorgen en mogelijk meerdere aangiften te kunnen behandelen.

Het onderzoek wordt voortgezet. De politie verdenkt de beide mannen van nog meerdere inbraken. De beide verdachten zijn in bewaring gesteld. Zij verblijven illegaal in ons land.

Voor nadere informatie afdeling voorlichting tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie