Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beeld Cobbenhagenlaan Tilburg wordt alsnog draaibaar

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

30-11-99

Beeld Cobbenhagenlaan wordt alsnog draaibaar

Het college van B&W heeft besloten om Van Dijk Metaaltechniek opdracht te geven om het kunstwerk van Har Voogt aan de Cobbenhagenlaan zodanig aan te passen dat het incidenteel beweegbaar wordt. Daarmee wordt de oorspronkelijke doelstelling van een continu draaibaar object gedeeltelijk gehaald.

Aan de Cobbenhagenlaan/ Kasteel Middachtenstraat staat een metalen kunstwerk van de kunstenaar Har Voogt. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dit continu van vorm zou veranderen doordat het draaibaar was. Maar door verschillende oorzaken is dit effect nooit gehaald. Sinds 1993 staat het beeld stil en kon de kunstenaar zijn verplichtingen naar de gemeente niet nakomen.

Bureau Monumenten en Beeldende Kunst heeft nu in samenwerking met Van Dijk Metaaltechniek een plan gemaakt om een deel van de beweeglijkheid alsnog te realiseren. Op gezette tijden zal handmatig de positie van het kunstwerk worden veranderd. Van Dijk voert dit plan uit voor een bedrag van fl 45.000. Dit bedrag stond al jaren gereserveerd in het Fonds van de Beeldende Kunst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie