Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Reactie Borst en Jorritsma over staatshoofd onjuist

Datum nieuwsfeit: 01-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

De recente uitlatingen van de vice-premiers Borst en Jorritsma over de uitspraak van de koningin 'De leugen regeert'zijn strijdig met artikel 42 van de Grondwet waarin de onschendbaarheid van het staatshoofd en de ministeriele verantwoordelijkheid is vastgelegd. Tot die conclusie komt SP-Kamerlid Harry van Bommel. Het Kamerlid is van mening dat beide bewindslieden met hun reactie bovendien te kennen hebben gegeven dat er verschil van inzicht is tussen de koningin en henzelf over het functioneren van de pers. De ministers hadden er verstandig aan gedaan niet op opmerking van de koningin te reageren en te verwijzen naar de minister-president die ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie