Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeputeerde Korthuis pleit voor behoud Stichtse Lustwarande

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
30 november 1999

KORTHUIS PLEIT VOOR BEHOUD STICHTSE LUSTWARANDE

Gedeputeerde mw. E. Korthuis-Elion (Ruimtelijke Ordening) neemt donderdag 2 december deel aan een mini-symposium van Het Utrechts Landschap. Onderwerp is de Stichtse Lustwarade, een gordel van landgoederen en buitenplaatsen langs de zuidwestelijke flank van de Utrechtse Heuvelrug. Mevrouw Korthuis verzorgt een inleiding en levert een bijdrage aan een forumdiscussie over de toekomst van dit gebied.

De Stichtse Lustwarande is een belangrijk en typerend element van de Utrechtse Heuvelrug. De Lustwarande heeft behalve natuurlijke en recreatieve ook grote cultuurhistorische waarde. Het provinciale beleid is gericht op behoud, herstel en ontwikkeling van deze verschillende functies en waarden. Mevrouw Korthuis zal onder meer ingaan op de planologische voorwaarden die dit beleid vereist, en op de vraag hoe de provincie zal omgaan met de soms noodzakelijke functiewijzigingen.
(Voor informatie: Christiaan Bonebakker, (actueel@prvutr.nl) 030 - 258 33 25)

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie