Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nortel Networks brengt universele service-oplossing

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NORTEL NETWORKS BIEDT INBEL- EN DSL-TOEGANG OP
EEN ENKEL PLATFORM

Universele aggregatie vereenvoudigt het gebruik en schept nieuwe winstkansen voor telecomdienstenaanbieders en grote ondernemingen

Boston, Massachusetts (Verenigde Staten), 2 december 1999 - Nortel Networks heeft met de nieuwe Shasta 5000 Broadband Service Node (BSN) een universele service-oplossing op de markt gebracht voor DSL- en inbeltoepassingen. Aanbieders van telecommunicatiediensten kunnen daarmee gedifferentieerde services bieden en beleidsregels hanteren voor klanten en abonnees op een gemeenschappelijk platform.

Momenteel biedt de Shasta 5000 BSN aan abonnees aangepaste DSL-breedbanddiensten. Samen met de belangrijkste remote access servers (RAS), zoals de Nortel Networks CVX 1800 toegangs-switch, kan de Shasta 5000 BSN telecombedrijven, service providers, grote ondernemingen en meer dan 150 miljoen inbelabonnees in de VS een aantrekkelijk geintegreerd platform bieden, waar Digital Subscriber Line en inbelverkeer beide kunnen worden afgehandeld. Gemeenschappelijk gebruik van een 'pijp' kan kostenbesparingen met zich meebrengen. Dienstenaanbieders kunnen hun services hiermee bijvoorbeeld uitbreiden tot het leveren van wereldwijde telewerkfaciliteiten aan multinationals, doordat DSL en inbelverkeer van meerdere POP's via een enkele tunnel geleid kunnen worden. De kennis en ervaring van lokale inbeldienstverleners worden samengevoegd met internationaal opererende services-aanbieders en in DSL gespecialiseerde bedrijven.
Grote ondernemingen kunnen de kosten voor internationaal telewerken terugdringen doordat zij met een ISP zaken kunnen doen, zonder steeds meer krachtige L2TP netwerkservers (LNS) te hoeven aanschaffen voor de afhandeling van het verkeer van duizenden tunnels vanuit vele POP's. Inbel-abonnees kunnen nu zelfs profiteren van sommige breedbanddiensten, die tot nu slechts voor DSL-klanten beschikbaar waren. Meervoudige toegangstechnieken en differentiatie in het dienstenaanbod kunnen slechts voor aanvaardbare kosten gerealiseerd worden door een centraal te beheren platform, zoals de Shasta 5000 Broadband Service Node, vooralsnog een unieke oplossing voor alle convergerende telecommunicatiediensten.
De Shasta 5000 kan tevens voorzien in diverse diensten met toegevoegde waarde, zoals firewalls, traffic shaping, content-toevoeging en interactie met lokale caches en content filters. Daarmee kan de ISP of de onderneming voortdurend inspelen op wijzigende marktvragen.
Voor telecomaanbieders kan de unieke L2TP Tunnel Navigation van de Nortel Networks CVX 1800 toegangsswitch tunnels in een netwerk van CVX 1800's selectief toekennen aan aangewezen Shasta 5000 BSN's op basis van de aldaar beschikbare 'subscriber'-capaciteit. Als een L2TP Netwerk Server (LNS) zijn maximale capaciteit bereikt heeft of als er een storing in het netwerk is, zorgt Tunnel Navigation voor het lenen van capaciteit bij andere componenten die het tunnelverkeer kunnen afhandelen. Dit levert een stabiele en zeer betrouwbare tunneling-oplossing op.

De Shasta 5000 BSN
De Shasta 5000 Broadband Service Node (BSN) maakt deel uit van het Shasta Subscriber Service System (SSS), dat onder meer bestaat uit het IP Service Operating System (iSOS) en het Service Creation System (SCS). De Shasta 5000 Broadband Service Node is ontwikkeld voor het bieden van krachtige services aan het eind van de netwerkverbinding, waar abonnee-aansluitingen, zoals DSL, inbelpunten en andere breedbandtechnologieen in de Internet-backbone uitkomen en waar breedbandabonnees hun breedbanddiensten bereiken. De Shasta 5000 stelt telecommunicatiebedrijven en telecomdienstverleners in staat hun concurrentiepositie te verstevigen door het traditioneel eenvoudige communicatiemodel te vervangen door een netwerkmodel met een ruim en profijtelijk aanbod van services met toegevoegde waarde. De mogelijkheid van tienduizenden abonneeverbindingen bijeen te voegen in een enkel chassis met een multiprocessor-architectuur van meer dan 100 CPU's, maakt de Shasta 5000 tot een unieke oplossing voor het verwerken van een veelvoud aan data-, spraak- en multimediaverbindingen en voor het verlenen van geavanceerde firewalldiensten aan iedere abonnee afzonderlijk.

Prijzen en beschikbaarheid
Nortel Networks stelt de nieuwe inbelfaciliteit op de Shasta 5000 BSN beschikbaar als een software-uitbreiding van het iSOS. De nieuwe software is verkrijgbaar voor US$ 9,995.
De prijzen van de Shasta 5000 Broadband Service Node beginnen bij US$ 29,995.

Nortel Networks
Nortel Networks is wereldwijd een toonaangevend leverancier van draadloze en draadgebonden oplossingen voor telefonie, data en Internet. De onderneming behaalde in 1998 een omzet van US$17,6 miljard en heeft de belangrijkste telecombedrijven, service providers en ondernemingen als klant. Tegenwoordig is Nortel Networks bezig met de bouw van een zeer krachtige Internetinfrastructuur, die betrouwbaarder en sneller is dan wat er tot dusverre beschikbaar was. De gehele prijsstructuur en kwaliteit van netwerkverbindingen en Internet wordt daarmee herzien. De opzet van 'Unified Networks', waar Nortel Networks zich sterk voor maakt, luidt een nieuw tijdperk in van samenwerking, communicatie en handel. Meer informatie over Nortel Networks is te vinden op de website: www.nortelnetworks.com.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Nortel Networks
Tom Pappas
Regional Marketing Manager Benelux
tel: +31 - (0)23 - 5673723

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie