Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Achtste NWO/Huygenslezing door Antonio Damasio

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Donderdag 2 december 1999: achtste NWO/Huygenslezing door cognitiewetenschapper Antonio Damasio

Op donderdag 2 december 1999 zal de jaarlijkse NWO/Huygenslezing worden uitgesproken door de Amerikaanse hoogleraar Neurologie, prof. dr. Antonio R. Damasio. De lezing zal worden gehouden in de Nieuwe Kerk in Den Haag en wordt georganiseerd door NWO in samenwerking met NRC Handelsblad en de Gemeente Den Haag.

Als Nederlandse coreferent zal optreden prof. dr. Fernando Lopes da Silva, hoogleraar Algemene en vergelijkende dierfysiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Antonio Damasio is Van Allen professor Neurologie en hoofd van de afdeling Neurologie aan het College of Medicine van de universiteit van Iowa (VS) en is tevens hoogleraar aan het Salk Institute for Biological Studies in La Jolla (Californië, VS).

Damasio heeft een grote bijdrage geleverd aan het inzicht in cognitieve processen en hersenfuncties door zijn onderzoek aan patiënten met hersenletsel, waarbij hij gebruik maakt vaan zeer geavanceerde brain imaging-technieken. Dit onderzoek heeft hem geïnspireerd tot een nieuwe kijk op de onderlinge beïnvloeding van emoties, gevoelens en rationeel gedrag. Zijn ideeën daarover heeft hij beschreven in zijn bestseller De Vergissing van Descartes. Gevoel, Verstand en het Menselijk Brein (1994).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie