Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarcongres NGI: Beelden van professionals

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Jaarcongres NGI Beelden van professionals

Datum: 2 december 1999

PERSBERICHT


Op donderdag 2 december 1999 organiseert het NGI, platform voor ICT-professionals een jaarcongres onder de titel "Beelden van Professionals". Het onderwerp is 'Veranderde beroepsbeelden in de informatie- en communicatietechnologie in het jaar 2000'.

Het NGI volgt hiermee een traditie met onderwerpen als: 'Kentering in de Beroepsuitoefening', 'De elektronische snelweg' en 'De Virtuele Organisatie'.

Vragen die aan de orde worden gesteld, zijn: Welke beroepsbeelden bestaan er bij opleiders, studenten en ICT-professionals, bij werkgevers? Wat doet een ICT-professional precies, bestaat dé ICT-professional eigenlijk wel? Sluiten verwachtingen van studenten en het onderwijsaanbod wel aan bij de praktijk? Of hebben we hier weer te maken met de alom bekende kloof tussen theorie en praktijk?!

Doel van het laatste NGI-congres van dit millennium is om antwoorden te krijgen op deze vragen. Voor het eerst wil het NGI ook nadrukkelijk en expliciet informatica-studenten uitnodigen om tezamen met de professionals te proberen een brug te slaan tussen theorie en praktijk, immers de informatica-student van nu is de ICT-professional van morgen!

Gerenommeerde key-note sprekers uit de ICT-wereld zullen de basis leggen voor de invulling van deze dag, waarna deze verder wordt uitgediept in verschillende parallel-sessies. Issues als: 'Wat is een ICT-professional?', 'Over welke kennis beschikt een ICT-professional?', 'Is de ICT-student wel toegerust voor de arbeidsmarkt?', 'Is de ICT-professional een computerfreak?', 'Hoe staat de ICT-professional in het dagelijks leven?', 'Wie behartigt de belangen van de ICT-professional?', zullen op deze dag de revue passeren.

Het congres is bedoeld voor: ICT-professionals, P&O-managers, informatica-studenten, decanen, schoolleiders, opleiders in de informatica en anderszins geïnteresseerden. De locatie is: De Reehorst in Ede.

NgI, platform voor ICT-professionals

Postbus 3140

3502 GC

Utrecht

030-2844510

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie