Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie klachtenfolder jeugdzorg Drenthe

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Door gedeputeerde Greetje de Vries-Leggedoor
Presentatie klachtenfolder jeugdzorg

Assen, 26 november 1999
Persberichtnummer 99-193Gedeputeerde Greetje de Vries-Leggedoor presenteert donderdag 2 december a.s. de folder "Klagen mag... ook over jeugdzorg". Deze nieuwe provinciale folder is gemaakt om het werk van de Provinciale Klachtencommissie Jeugdzorg Drenthe breed onder de aandacht te brengen bij de jongeren die te maken hebben met jeugdzorg en bij hun ouders of verzorgers. De gedeputeerde zal donderdag de folder aanbieden aan de voorzitter van de Provinciale Klachtencommissie, de heer mr. O.W.E. Berg.

Omdat de provincie het van groot belang vindt dat vooral de jongeren zelf ook de weg weten te vinden naar de Provinciale Klachtencommissie richt de folder zich qua taalgebruik en vormgeving in de eerste plaats op hen. In de folder staat stap voor stap beschreven wat iemand kan doen die een klacht heeft over een hulpverlener of een instelling voor jeugdzorg.

De Provinciale Klachtencommissie is een zogeheten "tweedelijnsvoorziening". Dat wil zeggen dat klagers altijd eerst naar de klachtencommissie van de instelling zelf dienen te gaan en pas in tweede instantie, als ze dat dan nog nodig vinden, een klacht bij de provinciale commissie kunnen indienen.

Om het de indieners van een klacht gemakkelijk te maken is in de folder een klachtformulier opgenomen die ze kunnen invullen. De folder zal op brede schaal onder de instellingen worden verspreid. Hij is vanaf 2 december tevens verkrijgbaar bij de Stafgroep Communicatie van de provincie en staat vanaf die datum ook op de internetsite van de provincie: www.drenthe.nlVoor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie