Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unieke expositie Chinese ijskunst in Madorodam

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 02 DECEMBER 1999

IJssculpturen in Madurodam

Unieke expositie Chinese ijskunst in miniatuurstad

Van 1 maart tot en met 7 mei 2000 is er in Madurodam een spectaculaire expositie ijssculpturen te bezichtigen.De expositie komt tot stand door een samenwerkingsovereenkomst van Madurodam met Hortus Haren (Gr.).

De ijssculpturen worden gemaakt door een team van Heilongjiang Overseas Chinese Ice Sculpture and Decoration Company (HOCISCO) uit Harbin (Volksrepubliek China).

In 1997 organiseerde Hortus Haren voor de eerste keer de tentoonstelling Ice Art, een expositie van uit ijs gebeeldhouwde kunstwerken, in Europa. Deze expositie behaalde een record aantal bezoekers voor een in Noord Nederland georganiseerd evenement, namelijk 220.000 mensen. In 1998 en 1999 is dit evenement wegens overweldigend succes herhaald.

In 2000 zal er voor het eerst in Nederland naar een gastlocatie in de Randstad worden uitgeweken. Madurodam heeft voor de Chinese ijskunst een expositiehal van ruim 1000 m² beschikbaar.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie