Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands voetbalteam genomineerd voor Sydney 2000

Datum nieuwsfeit: 02-12-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NED. BOND VOOR AANGEPAST SPORTEN

Nederlands voetbalteam genomineerd voor Sydney 2000

Bunnik, 2 december 1999 - De NEBAS, Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten, heeft het succesvolle CP-voetbalteam genomineerd voor de Paralympische Spelen in Sydney 2000. Het Nederlandse voetbalteam behoort op de Paralympische Spelen tot de allerbeste. Het team heeft op drie achtereenvolgende Spelen de gouden plak voor Nederland binnengehaald. Voor het genomineerde team geldt dat ze op weg naar de Spelen vormbehoud moet tonen om de uitzending te rechtvaardigen. Nederland behoort op het gebied van de gehandicaptensport tot de top van de wereld. Dat wordt in hoge mate bevorderd door de strenge selectienormen. Atleten en teams moeten bij de beste zes en in sommige gevallen bij de beste vier van de wereld behoren om voor uitzending in aanmerking te komen.

Toonaangevend
Het CP Voetbalteam verdedigt in Sydney de Paralympische titel die op drie achtereenvolgende Paralympische Spelen werd behaald. Voor aanvoerder Jaap de Vries (33) worden het zeer bijzondere Spelen. Hij zou geschiedenis kunnen schrijven door voor de vierde keer een gouden plak in ontvangst te nemen op het Paralympisch platform. De Vries is ook één van de zes gehandicapte atleten die werden gekozen tot de 500 beste sporters van deze eeuw. De voorlopige selectie, die enkele maanden geleden in België op het EK zilver veroverde, bestaat momenteel nog uit vijftien spelers.

Concurrentie
Het Nederlandse team heeft de laatste jaren sterke concurrentie gekregen van landen als Spanje, Rusland, Portugal en vooral Oekraïne. Dit is de heersend wereld- en europees kampioen. De Vries, die met 17 doelpunten topscorer werd op het laatste EK, ziet mogelijkheden om deze tegenstander op te rollen als de jonge spelers bij oranje de nog resterende maanden beter ingespeeld raken.

Nederlands Paralympisch Team
De Paralympische Spelen worden gehouden van 18 tot en met 29 oktober 2000 in Sydney, twee weken na de Olympische Spelen. Op de Paralympische Spelen behoort het Nederlands Paralympisch Team tot de absolute wereldtop. Tijdens de afgelopen Spelen in Atlanta eindigde Nederland op de achtste plaats in het medailleklassement. Met een oogst van 17 gouden, 11 zilveren en 17 bronzen medailles kon Oranje wedijveren met de besten van de wereld. De kwalificaties zijn in volle gang. De eisen voor uitzending zijn zeer streng. Naar verwachting zullen ongeveer 110 Nederlandse topatleten zich kwalificeren voor Sydney.

Selectie
Patrick Beekmans (Tilburg)
Richard van der Born (Huizen)
Rudi van Breemen ('s Hertogenbosch)
Olaf Donners (Berg en Terblijt)
Perry Enser (Amsterdam)
Rene Glimmerveen (Rotterdam)
Wilfed Hennink (Wageningen)
Micha Janse (Zoutelande)
Arno de Jong (Utrecht)
Bob Korbach (Heerenveen)
Ronnie Sleegers (Vlijmen)
Thieu van Son ('s Hertogenbosch)
David Tetelepta (Winterswijk)
Jaap de Vries (Ermelo)
Milo de Wit (Amsterdam).


---

Voor meer informatie: Ronald van Vliet, 030 - 659 73 00 of 06 - 225 23 513

02 dec 99 10:32

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie